Publicat 06/08/2021 13:43CET

La Diputació de Barcelona millora els accessos a Mola i el Montcau per evitar la seva erosió

Accés amb cordes noves al Montcau, en el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac.
DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Els accessos als dos cims tenen 200.000 visitants anuals, segons dades de 2020

BARCELONA, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona ha realitzat actuacions de manteniment i millora dels principals accessos als cims de la Mola i el Montcau del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac per evitar l'erosió del terreny i garantir la conservació de l'hàbitat per a espècies endèmiques, com el caragol 'xerocrassa montserratensis'.

La corporació provincial ha destacat aquest divendres en un comunicat que els accessos a la Mola i el Montcau són les àrees més transitades del parc natural, amb una afluència que gairebé va arribar als 200.000 visitants l'any passat.

Les actuacions, realitzades per la Diputació a través de la seva Xarxa de Parcs Naturals abans d'estiu, han tingut un cost de 46.473 euros, i han consistit en la creació d'una rampa empedrada, en desviar l'itinerari d'accés a la Mola i a reposar les cordes que delimiten el camí del Montcau.

La rampa s'ha construït en el camí a la Mola per evitar que l'aigua augmenti l'erosió del pas de la gent i de les mules que proveeixen el restaurant del monestir, al que no es pot arribar en vehicle, i s'ha desviat el seu pas.

GARANTIR LA CONSERVACIÓ DELS ACCESSOS

A més dels treballs en el camí --en el qual s'ha netejat terra acumulada en sistemes de drenatge d'aigua--, en el cim de la Mola s'han consolidat algunes parets i murs de les quadres de les mules i de l'equipament en el qual se situa el restaurant, i s'han reconstruït les escales que l'envolten.

En el Montcau també s'ha netejat la terra dels sistemes de drenatge de l'aigua de la pluja i s'han reposat les cordes que marquen els límits del pas.

Els treballs s'han impulsat en el marc del Pla Director de la Mola i el Montcau, que vol desenvolupar intervencions que permetin garantir la conservació dels accessos i els seus entorns, així com potenciar alternatives d'interès al parc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés