Publicat 23/01/2024 13:42

La Diputació de Barcelona gestiona un terç dels centres d'educació ambiental de la província

El castell de Montesquiu, propietat de la Diputació de Barcelona
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

Es desplegarà un Pla marc d'educació ambiental i voluntariat

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona gestiona un terç dels equipaments d'educació ambiental de la província, informa en un comunicat aquest dimarts, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, el 26 de gener.

S'ha publicat un inventari de centres públics d'educació ambiental, i el mapa, promogut per l'Àrea d'Acció Climàtica i Transició Energètica, mostra que gran part dels 155 equipaments inventariats estan impulsats per administracions supramunicipals.

50 dels centres pertanyen a la Xarxa de Parcs Naturals de la corporació i 60 més es reparteixen entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona.

PLA CONJUNT D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

La Diputació desenvolupa des de fa anys un pla conjunt d'educació ambiental, mitjançant les àrees d'Espais Naturals i Infraestructura Verda i Acció Climàtica i Transició Energètica.

La corporació ha destacat que el pla conjunt d'educació ambiental és "un exemple de cooperació entre àrees" que explora les possibilitats de sinergia en àmbits com la comunicació i la difusió interna i en la ciutadania, la disponibilitat de recursos, la formació conjunta, l'organització de jornades, i també comparteixen informació i metodologies.

A més, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació s'ha dotat d'un Pla marc d'educació ambiental i voluntariat (2022-2026), que es desplegarà a cada espai protegit i que s'estructura a partir de la participació dels agents del territori.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés