Publicat 12/8/2020 14:37:22 +02:00CET

La Diputació de Barcelona detecta 92 incendis forestals en els dos últims mesos

La campanya del Pla d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La campanya del Pla d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona ha detectat 92 focs, des del 12 de juny --quan va començar la campanya-- fins a aquest dimarts, que han afectat a superfícies de menys de 0,1 hectàrees de terrenys agrícoles i matolls, i el 8% d'aquests ha afectat a zones forestals arbrades.

Segons ha informat la Diputació aquest dimecres en un comunicat, l'incendi més important es va produir el 30 de juliol, afectant a 2,5 hectàrees de superfície del Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat.

Del conjunt d'incendis forestals, el 24,68% s'han iniciat als voltants o marges de camins i un 20,78% en els marges de carreteres, i el 14,29% s'han iniciat en zones urbanes o urbanitzacions.

Per comarques, el Vallès Occidental és on s'han produït més incendis, amb 20, seguida del Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental; i en les quals han registrat menys focs han estat Osona i el Berguedà, amb tres incidències en cadascuna.

INFORMACIÓ I PREVENCIÓ

L'equip de persones que integren el PVI --que s'allargarà fins al 30 d'agost--, està format per 259 persones que, amb 93 unitats mòbils, 18 punts de vigilància i vuit centres de control, cobreixen un total de 484.813 hectàrees forestals de 273 municipis de la demarcació de Barcelona.

D'altra banda, el personal d'informació i vigilància s'ha dirigit un total de 40.000 persones que es trobaven en camins, àrees d'oci, zones d'aparcament, urbanitzacions, masies i cases de colònies, i han estat informades i previngudes dels riscos d'incendi en aquestes zones.

L'equip ha detectat diverses accions que no complien amb la normativa de prevenció d'incendis, com l'ús de mata espurnes en les barbacoes, i en el 75% d'aquests casos s'ha pogut avisar i persuadir a l'infractor; i en els casos que no ha estat possible s'ha comunicat als Agents Rurals.

Les principals accions de perill detectades han estat les relacionades amb elements que obstaculitzen el pas en camins o el mal estat d'aquests, així com arbres caiguts sobre línies de telèfon o desperfectes en la senyalització, i les principals incidències s'han detectat al Vallès Occidental i el Baix Llobregat, seguides d'Osona i el Vallès Oriental.

el més llegit

 1. 1

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 2. 2

  Un treballador de Saint-Gobain: "Tenim poques esperances d'arribar a un acord, l'empresa ens està enganyant i humiliant"

 3. 3

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 4. 4

  Una embarcació ecològica recorre de Portbou a Blanes per recollir microplàstics al mar

 5. 5

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic