Publicat 26/02/2019 16:05CET

La Diputació de Barcelona destina 275 milions en tres anys a la capital catalana

La Diputació de Barcelona destina 275 milions d'euros en tres anys
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha subratllat aquest dimarts que la corporació ha destinat en els tres primers anys d'aquest mandat 275,54 milions d'euros a la capital catalana, en projectes i iniciatives que inclouen diversos mbits, com la cultura i l'educació.

Ha sostingut que la corporació exerceix com a tractor del progrés de la ciutat: "Barcelona no es pot entendre sense el que ha fet la Diputació al llarg de molts anys d'histria, i volem treure-li la capa d'invisibilitat" que té la institució, ha dit en roda de premsa amb el diputat de Presidncia, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jordi Martí.

Martí ha explicat que la Diputació ha destinat 20,1 milions d'euros al consorci del Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB); 16,9 al consorci de Drassanes Reials i al Museu Marítim de Barcelona, i 18,4 milions al de Biblioteques de Barcelona, i té pressupostats 7,4 per al Palau Güell.

També ha destinat 51 milions d'euros a l'Institut del Teatre i 2,1 a la Fundació Teatre Lliure de Barcelona, i ha aportat 23 milions al nou Campus Diagonal Bess i té pressupostats diverses desenes de milions més per aquest any, que s'aniran executant en projectes plurianuals, ha dit Martí.

La corporació ha donat suport a projectes impulsats per l'Ajuntament de Barcelona, amb 28 milions d'euros per a la construcció del túnel de les Glries; 17 milions per a la rehabilitació, millora i educació d'infraestructures educatives, i dos milions d'euros a actuacions de millora al Castell de Motjuc.

També ha donat suport a un miler d'entitats barcelonines --que són un motor per a la ciutat i la Diputació és la seva gasolina, segons Castells--, i ha cedit 68 pisos, 11 locals i cinc oficines de la ciutat a entitats sense nim de lucre de la capital catalana.

A més, 1.381 barcelonins dependents van ser ingressats temporalment l'any passat al centre Respir, que permet millorar la qualitat de vida de les famílies cuidadores proporcionant-los un període de descans i donant resposta a situacions familiars imprevisibles que impedeixen cuidar la persona amb un cert grau de dependncia.

La corporació, sota el lema 'Connectem', prioritza la cooperació amb els governs locals i vol donar resposta a les necessitats dels seus 311 municipis, inclosa Barcelona, amb la qual signa convenis bilaterals i manté "una relació molt especial", ha destacat Castells.

AUDITORI ALBERT EINSTEIN

La Diputació destina també 7,5 milions d'euros al futur Auditori Albert Einstein, situat al paranimf del recinte de l'Escola Industrial, que disposar d'una superfície construda de 4.424 metres quadrats; podr utilitzar-se per a diferents tipus d'esdeveniments, i que Castells i Martí han visitat amb tcnics i mitjans abans de la roda de premsa.

Quan acabin les obres durant aquest any, l'auditori tindr un aforament de 578 persones en un espai que inclour platea, amfiteatre i escenari --amb graderies mbils i tarimes d'altura variable-- i tindr l'ús d'auditori pel qual va ser construt i que no ha tingut fins ara.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés