La Diputació de Barcelona commemora el 8M reivindicant els "municipis feministes"

Diputación de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 6/3/2019 18:18:43CET

BARCELONA, 6 Març (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona commemora el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, a través d'una campanya institucional, que aquest any porta com a lema 'Municipis Feministes', en la qual es vol donar força a l'articulació d'agendes feministes que impulsin polítiques locals "transformadores i interseccionals" mitjançant sinergies i estratègies compartides.

En un comunicat aquest dimecres, la Diputació de Barcelona ha explicat que posarà a disposició dels ajuntaments diferents materials i recursos per facilitar-los la feina de difusió i proporcionar a la ciutadania elements de reflexió sobre aquestes qüestions.

Ha recordat que l'Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona té com a objectiu donar suport a totes les administracions locals de la província perquè puguin desenvolupar polítiques d'igualtat de gènere i articular una resposta integral cap a la violència masclista per avançar cap a la seva eradicació.

La Diputació també ajuda els municipis amb l'elaboració de Protocols d'actuació en violències masclistes locals i comercials, una eina que serveix de model d'intervenció compartit i de marc de referència tècnic i metodològic per a la coordinació interna de diferents serveis municipals.

També treballa en Plans locals de prevenció de violències masclistes, en Protocols interns d'actuació davant l'assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere en l'àmbit laboral, així com Protocols d'actuació davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci, entre d'altres.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.