Publicat 6/8/2020 11:32:08 +02:00CET

Denunciats 3.800 venedors ambulants a platges de Barcelona aquest estiu

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, en visitar les noves instal·lacions del grup de platges en l'espigó del Bogatell. A Barcelona, el 6 d'agost de 2020.
@JAUMECOLLBONI

El grup de platges de la Urbana els posa com a "objectiu principal" i confisca 29.000 llaunes

   BARCELONA, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat 3.843 venedors ambulants a les platges de la ciutat en les últimes cinc setmanes, i s'ha marcat com a "objectiu principal" els venedors de begudes, pel que han intervingut 29.000 llaunes.

   Ho han explicat aquest dijous el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, en roda de premsa al visitar el nou mòdul del grup de platges del cos policial a l'espigó de Bogatell.

   Velázquez ha explicat que, en total, han confiscat més de 30.000 productes destinats a la venda ambulant, entre els quals hi ha productes tèxtils a més de llaunes de begudes.

   El cap del cos ha afegit que la unitat de platges ha fet, des que va començar l'estiu, 14 detencions i 46 investigacions, la majoria relacionades amb furts --tot i que amb una "baixada molt considerable" respecte al 2019--, i altres per robatoris amb violència i robatoris en vehicles.

   Sobre les mesures de contenció del coronavirus a les platges, Velázquez ha explicat que el control d'aforament s'està fent "amb molta fluïdesa, amb tranquil·litat" i sense problemes, malgrat que la limitació, de 32.000 persones, està molt lluny de la xifra habitual, d'unes 50.000 persones.

GRUP DE PLATGES

   El grup de platges de la Guàrdia Urbana funciona des de fa nou anys, es va activar el 22 de juny i estarà desplegat a la costa de la ciutat fins a finals de setembre.

   Aquest any, l'Ajuntament de Barcelona ha reformat les instal·lacions del grup a la Barceloneta, i també s'han posat en funcionament les noves instal·lacions a l'espigó de Bogatell, d'uns 60 metres quadrats.

   La unitat compta amb dues embarcacions semirrígides, amb les quals aquest estiu han fet 19 auxilis al mar i han denunciat 45 persones per banyar-se en zones on no està permès.