La degana de l'Icab considera que la sentència de l'1-O va ser "desproporcionada" i injusta

Publicat 16/12/2019 22:16:06CET
Antoni Fitó (Càmera de Barcelona), Camil Ros (UGT), Maria Eugènia Gai (Icab), Javier Pacheco (CC.OO.) i Lluís Bahamonde (Pimec)
EUROPA PRESS

Representants sindicals i empresarials urgeixen als polítics pels pressupostos

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab), Maria Eugènia Gay, ha considerat aquest dilluns que la sentència de l'1-O va ser "desproporcionada, injusta" i que no respon les necessitats de Catalunya.

Gay també ha apostat pel diàleg polític en el marc de la jornada 'La sentència del procés a debat', en la qual ha moderat una taula amb representants sindicals i empresarials, que han reclamat que els partits facin nous pressupostos a totes les administracions.

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, ha apuntat que la sentència del Tribunal Suprem no ha tingut un impacte directe a l'economia i el treball, però ha subratllat que "hi ha imperfeccions" en l'estructura democràtica, i ha criticat que el PP portés un conflicte polític als tribunals.

Sí ha indicat que la paràlisi política ha tingut conseqüències per revertir els efectes de la crisi, ja que ha explicat que els "indicadors sociolaborals" no es recuperen malgrat el creixement econòmic, i que no s'han modificat les mesures que es van adoptar davant la recessió.

També ha advertit que hi ha gent que deixa de creure en la política i ha alertat de l'ascens de Vox, encara que ha assegurat que està convençut que no hi ha "tres milions de fatxes".

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha assenyalat que l'economia funciona al marge de la política però que "la sentència aguditza el problema" polític, ja que l'ha qualificat d'injusta.

Ha apostat pel diàleg polític i per nous pressupostos, ja que ha lamentat que en un context de recuperació econòmica els comptes públics estan prorrogades i no es prenen mesures que podrien "recuperar l'economia".

Ha afegit que la societat catalana és forta i que no s'ha trencat malgrat que hi hagi discussions intenses, i ha assegurat que Barcelona "encara és un pol d'atracció internacional".

DESIG DE "ESTABILITAT"

L'adjunt a la presidència de Pimec, Lluís Bahamonde, ha reclamat solucions satisfactòries per al conflicte polític i ha assegurat que les empreses i els autònoms volen "estabilitat".

Ha apostat per l'aprovació de pressupostos, especialment a Catalunya, i ha dit que la societat ha de pressionar als polítics "perquè facin el treball pel qual" han estat escollits.

L'advocat i vocal de la Cambra de comerç de Barcelona Antoni Fitó ha assegurat que la "falta de voluntat política de l'Estat" per solucionar el conflicte a Catalunya pot incidir a llarg termini en el teixit empresarial català i generar inseguretat jurídica.

També ha ressaltat que no hi ha pressupostos recents ni en l'Estat, ni a Catalunya ni a Barcelona, situació que ha apostat per "desencallar".

A més, ha criticat la "deriva repressora que està seguint l'Estat" i de la qual, segons ell, forma part la sentència.