Publicat 14/07/2014 19:49

El CZFB consolida el seu creixement i registra un benefici d'11 milions fins al juny

Jordi Cornet
EUROPA PRESS

Va recuperar números positius el 2013 amb uns guanys de set milions

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha consolidat el seu creixement i ha registrat un benefici d'11 milions d'euros al primer semestre d'aquest 2014, un període marcat per la subhasta pública de l'edifici del Banc de Sang i de Teixits per 38,2 milions, i la venda de l'edifici Torre Telefónica, per 107 milions.

Després de 12 milions de pèrdues el 2011 i més del doble el 2012 --els números vermells van arribar fins a 26,9 milions--, el CZFB ha tancat aquest dilluns els comptes del 2013, que van suposar el retorn a resultats positius amb set milions d'euros de beneficis, ha informat l'entitat en un comunicat després de celebrar-se el consell plenari.

El volum de negoci de l'any passat va arribar als 52,4 milions d'euros i el 'cash-flow' es va situar en 4,9 milions, mentre que l'endeutament a llarg termini del CZFB, dirigit per Jordi Cornet, amb les entitats financeres s'ha reduït fins a 164 milions.

La millora de liquiditat permetrà a l'entitat destinar els beneficis comptables a seguir reduint l'endeutament financer, continuar amb les inversions estratègiques de millora del polígon industrial i a posar en marxa la promoció d'habitatge a preus accessibles al barri de La Marina del Prat Vermell, per al qual el Consorci busca inversors immobiliaris.

El CZFB ha destacat l'atractiu logístic del polígon industrial, reforçat per la seva participació al saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) i el saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP), tots dos celebrats a Fira de Barcelona.

Un altre dels actius que reforcen el Consorci són la posada en funcionament del Corredor del Mediterrània i la connexió amb la L9 de metro, que es preveu que estigui operativa en 2016.

CAPEJANT LA CRISI

D'aquesta manera, el Consorci posa final a l'endeutament financer de 231 milions que arrossegava en 2012 en un context que els seus actius immobiliaris eren sobrevalorats, els ingressos queien i la Barcelona Zona Innovació (BZ), el seu gran projecte industrial, seguia sense produir rendiments després d'haver costat 155 milions d'euros.

Abans que explotés la bombolla immobiliària, el CZFB havia adquirit actius immobiliaris per 130 milions, un preu que va quedar molt per sobre del valor real de mercat, cosa que va obligar a fer provisió actius que van fer caure un 31,8% el seu valor, passant a un valor comptable de 88 milions d'euros en 2013.

Per reconduir la situació, el CZFB va reduir les despeses pròpies un 20%, estalviant uns set milions, i va ajustar els serveis externs i la plantilla, que va passar de 135 treballadors a 109, i també ha iniciat una política de flexibilització de preus, que es van rebaixar un 30%, es van introduir bonificacions temporals per als arrendataris sense liquiditat i es va reactivar l'acció comercial.

L'entitat està preparant actualment els detalls del primer centenari del CZFB, efemèride per a la qual es crearà una comissió organitzadora amb presència d'historiadors, economistes i altres personalitats que analitzaran l'aportació del Consorci al desenvolupament econòmic del conjunt d'Espanya des de la seva creació en 1916.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés