Publicat 13/3/2019 17:22:15 +01:00CET

La CUP de Lleida qualifica de "broma" que Reñé estigui en la comissió que investiga el seu cas

Joan Reñé, en la Diputación de Lleida, sentado como diputado sin cargo
EUROPA PRESS - Archivo

El partit considera que els han "aixecat la camisa" amb les justificacions del PDeCAT

LLEIDA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La CUP de la Diputació de Lleida considera "una broma" que l'expresident de la Diuputación de Lleida Joan Reñé (PDeCAT) formi part de la comissió informativa del cas Boreas en el qual s'investiguen els indicis de corrupció en adjudicacions d'obres i pel qual el 2 octubre va ser detingut i posat en llibertat, i dues setmanes després va ser rellevat.

La CUP ha assegurat en un comunicat que considera que la inclusió de Reñé en la comissió informativa "és una mostra de la poca serietat amb qu l'equip de govern" es pren la comissió aprovada per unanimitat en el passat ple de gener i que es constitueix dilluns vinent.

La formació, que compta amb un diputat, Josep Cabré, assenyala que la presncia de Reñé com a membre d'una comissió que té com a objectiu aclarir les prctiques illegals comeses presumptament des de les més altes instncies de l'ens provincial, i la seva mateixa continutat com a diputat, "són una negació implícita de la ruptura de l'actual equip de govern amb l'etapa anterior".

"Cal tenir en compte que a Reñé no se'l convocar a les reunions de la Comissió com a investigat sinó com a representant del PDeCAT", afirma la CUP.

El partit considera que amb les justificacions del PDeCAT per a la inclusió de Reñé a la Comissió perqu pugui explicar-se els han "aixecat la camisa", i avana que Cabré assistir a la reunió de la comissió Boreas perqu ell va proposar la creació de la comissió, per que no descarta abandonar-la si observa prctiques que obstaculitzin l'accés a la informació sobre el cas.

INFORMACIÓ D'ALMACELLES

En el seu comunicat, la CUP assenyala que és imprescindible l'aclariment de l'escorcoll que ha fet la Gurdia Civil a Almacelles, ajuntament presidit per un altre diputat provincial del PDeCAT, Josep Ramon Ibarz, responsable de l'rea de serveis tcnics de la Diputació, "per una qüestió que sembla que també est relacionada amb les irregularitats en la contractació d'obres".

"Independentment que hi hagi relació o no entre tots dos casos, la proliferació de notícies que relacionen corrupció i membres de la Diputació de Lleida fa imprescindible un immediat aclariment de tots els fets", assenyalen.

el més llegit

 1. 1

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits