Publicat 4/4/2019 21:21:13 +02:00CET

La CUP Capgirem s'erigeix com la candidatura per combatre la Marca Barcelona i les elits

La CUP Capgirem s'erigeix com la candidatura per combatre la Marca Barcelona i
EUROPA PRESS

Riera tanca una llista amb activistes de diversos mbits i collectius, incls Élite Taxi

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La CUP Capgirem Barcelona ha presentat aquest dijous la seva llista a les eleccions municipals, i s'ha erigit com la candidatura per combatre els interessos de les elits, la Marca Barcelona i la gentrificación i per defensar els drets i l'autodeterminació.

L'alcaldable, Anna Saliente, ha presentat un programa contra la "resignació" en un acte en el Centre Cívic Pere Quart davant més de 150 persones, entre elles el diputat al Parlament Carles Riera i els regidors del grup municipal a la capital catalana, Eullia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas.

Saliente ha recalcat que la CUP Capgirem vol ser decisiva, amb una proposta anticapitalista que combati "la Barcelona de les elits i sotmesa al rgim" i mantingui el llegat de l'1-O, i ha dit que els membres de la llista no són coneguts perqu estan massa ocupats participant en assemblees, els CDR i els comits de la vaga feminista.

"Camí només hi ha un: l'unitat popular cap a la ruptura", ha alertat Saliente, que ha apostat pel decreixement turístic, sancionar emissors de contaminació com els creuers i un programa transformador que qüestioni els interessos de les elits i que defensi la CUP Capgirem, que concorrer amb el lema 'Amb pas ferm'.

LGTBI, HABITATGE I TAXI

La llista inclou el vicepresident d'Élite Taxi Cesc Roca --han acudit a donar-li recolzament diversos membres de la plataforma, entre ells el seu portaveu Tito Álvarez--, i també a l'activista de l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (Abts) Sonia Fabra, que ha apostat pel decreixement turístic.

També forma part de la llista l'activista d'habitatge Susana Naranjo; l'exportaveu del Sindicat d'Estudiants dels Pasos Catalans (Sepc) Lucca Reventós i l'activista trans Eloi Martín, entre altres candidats provinents de "les lluites" segons la CUP, que també comptar amb persones que han estat conselleres de districte, com Francisco Garrobo i Joan Melenchón, que va rebre dues bales en la seva bústia com a amenaa la passada setmana.

En els primers llocs de la llista estan Jordi Magriny, Marga Olalla, Marc Cerd, Leo Bejarano, Alba Sanjurjo, Alfons Romero i Roser Vime, i la tanquen un diputat de la CUP en el Parlament de cada legislatura: Isabel Vallet, Mireia Vehí i Riera, que ha intervingut en l'acte al costat d'altres membres de la llista.

"No tingueu cap dubte: auqest és el vot que més danya al sistema, que més li fa mal al capitalisme i al rgim del 78. Cada vot, com un puny aquí on més els dol", ha asseverat Riera, que ha ressaltat que els ajuntaments han de posar-se al servei de l'autoorganització popular, l'autodeterminació, la desobedincia civil i la lluita per la república.

Ha avisat que tornaran a plantar cara al feixisme "encara que els Mossos defensin la llibertat de manifestació dels feixistes i ataquin la llibertat de protesta del moviment antifeixista", i ha apostat per articular murs de dignitat i de lluita pels drets de tots els ciutadans i l'autodeterminació.

BALAN DE MANDAT

Reguant ha defensat que és necessari que la CUP treballi des de dins i fora de l'Ajuntament per combatre la Marca Barcelona, la gentrificació i l'expulsió dels vens: "Volem continuar, volem tenir més fora".

Ha reivindicat la CUP com l'única proposta municipalista que no és aliena a la situació de Catalunya ni als conflictes socials i culturals que viu la ciutat, i l'única amb vinculació amb la institució i el carrer: "Per aix és necessari que estigui la CUP Capgirem. Ha d'estar dins i fora".

Rovira ha destacat la importncia que moviments com Arran treballin des dels districtes, des dels quals s'ha de combatre l'extrema dreta: "Hem estat les úniques que hem plantat cara als carrers de forma oberta i coordinada amb el moviment antifeixista", ha dit, i ha recordat a l'antifeixista a la presó preventiva després de la manifestació contra Vox i als dirigents independentistes presos i a l'estranger.

La CUP ha estat l'única que ha qüestionat la Marca Barcelona, la indústria turística i actuacions en mbits com l'habitatge, en el qual s'ha de desobeir si és necessari, ha dit Rovira, que mai havia tingut tantes denúncies com en aquest mandat per dir el que mai s'havia dit en el ple i qüestionar "els lobbies empresarials i els seus cossos de seguretat, la Gurdia Urbana".

Casas ha defensat que el seu grup municipal ha recolzat les lluites combatives de la ciutat i s'ha enfrontat al continuisme, i ha criticat: "BComú va entrar per tirar a la mfia i a la casta, i ha acabat governant amb ells i mantenint la casta gerencial i política" municipal.

"La transició municipal mai s'ha produt. Continuem com amb la política de Porcioles", ha dit en referncia al que va ser alcalde de la ciutat durant el franquisme, José María Porcioles, i ha destacat que la CUP va arribar a l'Ajuntament per promoure el municipalisme, guanyar sobirania de les classes populars en l'administració local i combatre les polítiques neoliberals.