Publicat 6/2/2019 12:42:05CET

La CUP de Barcelona destinarà més de 146.000 euros del sou dels seus regidors a 36 projectes

EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

La CUP de Barcelona destinarà 146.804 euros a 36 col·lectius que treballen en la transformació social, obtinguts dels diners resultants de la reducció del sou dels tres regidors del partit a l'Ajuntament de Barcelona, que perceben, tal com van aprovar en el seu codi ètic, dues vegades i mitja el salari mínim interprofessional.

"Els salaris dels regidors són absolutament desorbitats. Cobrar entre 4.000 i 5.000 euros al mes està molt lluny de la situació salarial de la ciutat", ha declarat la regidora Maria Rovira en una roda de premsa aquest dimecres, en què ha assegurat que seguiran posant sobre la taula la necessitat que els salaris es rebaixin, i, fins que no sigui així, continuaran destinant part del seu sou al conjunt de la ciutadania.

Els diners s'han adjudicat a les entitats mitjançant la iniciativa creada a la pàgina web de la CUP 'Diners al carrer', en què una vegada rebuts i analitzats els projectes per assegurar que treballaven en la participació i la feina en comunitat, així com en la lluita contra la desigualtat, s'exposaven en una pàgina web en què es podien votar, i a partir dels percentatges de vot obtinguts durant les tres setmanes que va estar oberta la votació, es van adjudicar les quantitats.

Entre les associacions que han rebut aportacions estan la caixa de resistència del Sindicat de Llogaters, la campanya Aturem el Feixisme d'UCFR, l'Associació de Burkineses de Barcelona, la Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental, així com casals populars, ateneus i cooperatives que aborden la perspectiva feminista.

Els diners recollits i destinats a les institucions correspon als sous del període 2016-2017, que provenen dels exregidors Maria José Lecha i Josep Garganté, i de les regidores Maria Rovira i Eulàlia Reguant, i en el 2019-2020 faran tornaran l'excedent obtingut entre el 2018 i 2019.

"Si no volem que es desacrediti la feina dels regidors és necessari ser conseqüent amb els salaris", ha assegurat Rovira, que també ha detallat que estan treballant per veure si els consellers municipals, que cobren un 75% de la jornada, poden revertir el 25% restant en projectes de districte, encara que de moment aquests diners es destinen a l'organització.

VENEÇUELA

Preguntada sobre a què es dedicaran els regidors actuals de la CUP ara que es coneixen els nous candidats, Rovira ha assegurat que en els propers mesos seguiran desenvolupant l'activitat institucional i acompanyant els candidats en la campanya i en l'adaptació a les institucions, i després tornaran a la "militància en els nuclis i als casals, per seguir amb la transformació".

Sobre la petició de l'edil del PP Alberto Fernández que Barcelona es posicioni a favor de Juan Guaidó, Rovira ha dit "que no es pot donar suport a un cop d'estat que representa una vulneració a la sobirania", i ha enviat una abraçada al poble veneçolà que, ha dit, lluita contra l'imperialisme.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.