Publicat 4/4/2019 21:00:49 +02:00CET

Cunillera es compromet "a collaborar" per fer realitat el soterrament de les vies a Montcada

Cunillera es compromet "a collaborar" per fer realitat el soterrament de la
EUROPA PRESS

Calvet dubta del compliment de les obres, que han d'arrencar el 2020

MONTCADA I REIXAC (BARCELONA), 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha comproms "a collaborar" amb la Generalitat i l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona) perqu sigui una realitat el soterrament de la línia R2 de tren al seu pas pel municipi.

Així ho ha dit aquest dijous en l'homenatge a les víctimes mortals del tren a l'estació --un total de 173--, celebrat en el conegut encreuament del soterrament, i ha adms que s'arriba tard a aquesta reivindicació del municipi, alhora que ha demanats disculpes i ha dit que no far cap reprimenda ni usar cap excusa.

"Volem treballar i seria millor si tenim pressupostos", ha dit la delegada del Govern central, que ha encoratjat a que hi hagi un nim de cooperació, a més de lamentar que aquestes 173 víctimes són fracassos, i aix ha d'obligar a ser més ferris en els compromisos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, ha qüestionat que es compleixin els terminis per a les obres, que haurien de comenar el 2020, i ha recalcat el suport del Govern a aquesta histrica demanda, recordant que en 1990 ja es va comenar a tractar, i ha dit que aquesta reivindicació est "al capdavant de la llista de greuges en matria d'infraestructures".

EL MUNICIPI EN ALERTA

L'alcaldessa de la localitat, Laura Campos, ha avisat que estaran atents al fet que es compleixin els terminis d'aquest projecte perqu "no es torni a quedar en paper mullat", alhora que ha manifestat la seva esperana en qu el proper cas no s'hagin de trobar en aquest punt del municipi.

Campos ha explicat que, ara com ara, els projectes i els estudis "avancen a bon ritme" i els han presentat la desviació temporal de les vies mentre es duen a terme els treballs.