Publicat 18/5/2020 14:46:28 +02:00CET

Coronavirus.- Vergés sobre limitar l'esport al municipi en fase 1: "És un contrasentit"

Persones fent esport durant la desecalada del confinament per coronavirus (Arxiu)
Joaquin Corchero / Europa Press

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha reconegut que no li troba una raó sanitària al fet que no es pugui realitzar esport individual per tota la regió sanitària durant la fase 1 del pla de desconfinament pel coronavirus impulsat pel Govern central: "És un contrasentit".

Ho ha explicat aquest dilluns en el marc del projecte 'Jo pregunto' que impulsa la Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat per donar resposta als dubtes de la ciutadania de forma telemàtica.

Li han preguntat pels motius sanitaris que impedeixen fer esport de forma individual per la regió sanitària però, en canvi, no hi ha restriccions a anar a bars, museus i reunions de fins a deu persones més enllà del municipi, entre d'altres.

"És una situació amb la qual ens estem trobant. No passa res, li posarem solució. Aquesta decisió ve marcada pel Ministeri de Sanitat i ja hem fet una proposta aprovada pel comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat)", ha concretat.

La consellera ha insistit que "no troba normal" que algú es pugui desplaçar un altre municipi amb cotxe per anar a un bar i visitar a algú, entre d'altres, però en canvi no pugui anar al mateix municipi amb bicicleta.

"Treballem perquè a partir de la fase 1 es pugui fer esport més enllà de l'àmbit municipal i també per tota la regió sanitària", ha afegit.

DESESCALADA

Sobre l'evolució de l'epidèmia a Catalunya i el pla de desescalada del confinament, Vergés ha assegurat que "els indicadors sanitaris són bons i la pandèmia està seguint el curs que esperaven".

Així mateix, ha pronosticat un estiu diferent i ha subratllat la importància dels campaments i 'casals' d'estiu perquè "els menors puguin gaudir d'aquelles activitats que van més enllà de l'aprenentatge".

Sobre anar d'una regió sanitària a una altra, Vergés ha recordat que la mobilitat normalitzada no s'estableix fins a la fase 3 i ha insistit que "les fases no seran curtes per poder veure amb temps l'evolució del virus".

SISTEMA DE SALUT

La consellera ha reivindicat l'increment de la capacitat del sistema de salut català per realitzar proves de diagnòstic PCR i ha destacat la gestió del departament.

Sobre l'impacte emocional de la pandèmia, Vergés ha assegurat que és "imprescindible" identificar aquells casos més greus per intervenir amb una bona gestió de les emocions i passar a les següents fases amb serenitat.

Ha explicat que la situació dels espais habilitats per fer front a l'augment de la pandèmia com els hospitals de campanya és "bona" i ha afegit que hauran de mantenir-los a punt en cas que hi hagi un rebrot.

Contador