Publicat 26/8/2020 14:09:32 +02:00CET

Coronavirus.- Vergés celebra que el Govern estudiï un permís per a pares amb fills en quarentena

La consellera Alba Vergés, en la presentació d'un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu
SANT JOAN DE DÉU

ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BARCELONA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha celebrat aquest dimecres que el Govern estudiï un permís retribuït per a pares amb fills en quarentena, encara que arribi "una mica tard", i ha demanat que no sigui sota un format de baixa laboral.

En roda de premsa per presentar un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu sobre l'impacte del coronavirus als 'casals', ha considerat que un permís de conciliació és "imprescindible" per ajudar a les famílies a complir les quarentenes i que tinguin seguretat jurídica.

Ha afirmat que és necessari que totes les administracions posin de la seva part i despleguin les seves competències per ajudar a tallar les cadenes de transmissió del virus.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha incidit que l'Estat no tingui la "temptació" de solucionar la problemàtica amb una baixa laboral, i ha afegit que els facultatius no han d'estar per realitzar actes administratius.

Argimon ha demanat al Govern que pensi una fórmula que arbitri per a totes les comunitats autònomes, ha recordat que la Generalitat ha demanat en nombroses ocasions aquest permís i ha alertat que es tracta d'una crisi sanitària, però que també ho serà econòmica i social.

Vergés ha expressat que si el Govern central opta pel format de baixa això no suposi una "càrrega" per a l'Atenció Primària amb un treball extra.

Sobre l'oferiment del Govern que les autonomies puguin declarar un estat d'alarma individualitzat, ha dit que no ho rebutja i ha dit que la Generalitat farà tot el possible per gestionar bé l'epidèmia, però ha insistit que Catalunya ja s'ha dotat d'un pla d'emergència i ha demanat a l'Estat que doni respostes a qüestions que són de la seva competència, com els permisos de conciliació.

També ha defensat l'opció de la Generalitat que la mascareta sigui obligatòria a les aules catalanes a partir de Secundària, i a partir dels 6 anys en territoris amb elevat risc de contagi, però que està a l'espera de la proposta del Govern assenyalant que la de l'Executiu català no va en detriment de la coordinació.

Contador