Publicat 18/8/2020 14:46:50 +02:00CET

Coronavirus.- Vall d'Hebron descriu dos casos de fetus amb edema en gestants infectades

Investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron
HOSPITAL VALL D'HEBRON

BARCELONA, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

Les unitats de Medicina Materna i Fetal i de Vigilància intensiva Pediàtrica i els serveis de Microbiologia i de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron han descrit dos casos de fetus amb edema a la pell en dones gestants amb coronavirus en un estudi.

La revista 'Obstetrics & Gynecology' ha publicat aquest estudi que indica que l'edema podria ser una complicació relacionada amb el Covid-19, encara que "és necessari fer més seguiment", ha explicat aquest dimarts l'especialista del Servei d'Obstetrícia - Medicina Maternofetal del centre, Carlota Rodó, en declaracions a Europa Press.

"No podem establir cap tipus de conclusió, però sí creiem que la correlació entre l'edema i el coronavirus és bastant significativa com per fer ressò en la comunitat científica", ha matisat Rodó.

De fet, en totes dues dones, l'edema fetal es va mantenir durant la malaltia de la gestant i, quan es van recuperar de la infecció per coronavirus, l'edema també va desaparèixer i els fetus no van tenir cap altra complicació.

Rodó ha assegurat que és "recomanable" fer un seguiment de les gestants infectades per entendre l'impacte que pugui tenir el virus en el fetus, i ha afegit que des del centre seguiran amb la recopilació de dades de més pacients.

En aquest estudi, els investigadors han fet el seguiment a partir de l'ecografia --seguint les mesures de seguretat i de distanciament social-- de 31 dones amb Covid-19 que estaven embarassades.