Publicat 26/3/2020 18:12:48 +01:00CET

Coronavirus.- Usuaris d'impressores 3D s'ofereixen per fabricar material de protecció a Badalona

Elements necessaris per a la fabricació de material de protecció per a sanitaris
AYUNTAMIENTO DE BADALONA

BADALONA (BARCELONA), 26 mar� (EUROPA PRESS) -

Un grup de ciutadans de Badalona (Barcelona) que treballen amb impressores 3D s'han ofert per fabricar màscares de protecció per a professionals sanitaris de Badalona Serveis Assistencials (BSA) que treballen per eradicar el coronavirus.

Durant els últims dies han tingut lloc iniciatives de comunitats d'usuaris d'impressores 3D --els anomenats 'Coronavirus makers'-- que s'organitzen per a la fabricació ràpida de material sanitari, i en el cas de Badalona aquesta col·laboració començarà amb BSA, ha informat el consistori en un comunicat.

A Badalona, les primeres peces que s'estan preparant són mascarillas de protecció, encara que no es descarten altres materials.

NOMBRE GRATUÏT

D'altra banda, l'Ajuntament de Badalona ha activat el telèfon gratuït 900502408 per atendre als ancians que viuen sols o a aquelles que, vivint acompanyades, no poden ser ateses pels seus cuidadors habituals per malaltia.

Des del consistori han fet una crida als veïns perquè, si detecten algun ancià que no pot rebre l'atenció necessari, cridin aquest telèfon, que funciona les 24 hores.

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha demanat "posar-se en la pell dels ancians que estan sols a casa i que potser no tenen família", i ha recalcat el compromís de l'Ajuntament amb aquesta campanya perquè ningú es quedi sense l'atenció bàsica.