Publicat 18/5/2020 14:59:21 +02:00CET

Coronavirus.- UGT urgeix el Govern a negociar les condicions del desconfinament escolar

Imatge de llapis utilitzats en un aula.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT de Catalunya ha urgit aquest dilluns a la Conselleria d'Educació de la Generalitat convocar una taula sindical per negociar les condicions del desconfinament als centres escolars, tant al juny com les previstes per a l'inici del proper curs.

En un comunicat, el sindicat ha lamentat que propostes del departament com la reobertura dels centres en fase 2 de desconfinament per a atenció dels alumnes o els plantejaments d'una tornada al setembre amb fins el 13 alumnes de Primària i 15 de Secundària per aula "s'hagin fet sense cap negociació amb els sindicats".

El sindicat majoritari a l'escola pública Ustec·Stes ha demanat en un comunicat que la tornada a les aules al juny sigui "molt justificada i solament en casos molt excepcionals" com la Selectivitat, proves extraordinàries o d'accés a cicles, i que es prioritzi la salut de les persones i les mesures de prevenció necessàries.

Ustec·Stes ha dit que els recursos necessaris per dur-ho a terme se centrin en l'alumnat que finalitzi etapes, i la resta que torni al setembre "amb la planificació i dotació necessàries per fer-ho possible amb seguretat".

El sindicat CGT ha demanat de cara al curs que ve un "augment exponencial" de les plantilles, doblant-les, i ha demanat que el departament tingui en compte, a la planificació del curs, la situació dels interins i els docents substituts.

Contador