Publicat 20/03/2020 13:52CET

Coronavirus.- La UAO avisa que els acomiadaments massius estarien "fora del marc jurídic"

Cartell del dia del pare en un comerç tancat al centre de la capital durant el quart dia laborable de l'estat d'alarma per coronavirus, (Covid-19). A Sevilla, (Andalusia, Espanya). (arxiu)
María José López - Europa Press

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

Les empreses que després de l'aprovació de l'ERTE flexibilitzat recorrin a acomiadaments massius estarien responent "fora del marc jurídic", ha assegurat l'especialista en Dret del Treball i col·laboradora de la Universitat Abat Oliba (UAO CEU), Pepa Burriel, segons un comunicat emès per la universitat el dijous.

L'especialista en Dret i Treball també ha explicat que la flexibilització de la suspensió temporal de contractes deixa sense cobertura jurídica" a les empreses que facin acomiadaments massius, una mesura que, segons Burriel, no seria ni solidària ni responsable.

En aquesta línia, ha qualificat de necessàries les mesures aprovades pel Consell de Ministres, que assegura han vingut acompanyades d'una "important dotació econòmica i de l'aval dels interlocutors socials".

NOVES MESURES EXTRAORDINÀRIES LABORALS

Des de la universitat han destacat les principals diferències entre el "nou ERTE" i la suspensió que ja contemplava l'Estatut de Treballadors.

En primer lloc han subratllat la concreció de les causes per relació directa amb el coronavirus doten de "major seguretat jurídica" al recurs d'aquesta mesura de flexibilització per força major; i la petició de l'informe a la Inspecció de Treball en cas de força major passa de ser 'preceptiva' --és a dir, obligatòria--, a 'potestativa', han assegurat.

Una altra distinció és la reducció de terminis en el cas de suspensió per causes ETOP; o la legitimitat per negociar un conveni col·lectiu conforme als articles 87 i 88 de l'Estatut, que serà dels sindicats més representatius (CCOO i UGT) i els més representatius del sector.

Així mateix, han destacat que l'empresa queda exonerada de cotitzar durant el període de suspensió; i el dret a la prestació econòmica de la Seguretat Social per a aquells amb treball suspès, independentment de si compleixen els requisits de cotització.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés