Publicat 19/3/2020 16:51:56 +01:00CET

Coronavirus.- TV3 i Catalunya Ràdio acorden amb la Generalitat promoure continguts educatius

El conseller Josep Bargalló
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 mar� (EUROPA PRESS) -

TV3, a través del canal Super3, i Catalunya Ràdio han acordat amb la Conselleria d'Educació de la Generalitat promoure continguts que puguin contribuir a l'aprenentatge dels alumnes durant el confinament per la pandèmia del nou coronavirus, han informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Generalitat.

La Conselleria d'Educació ha destacat que aquesta col·laboració permetrà la creació de continguts audiovisuals dirigits a tot l'alumnat a través de nous canals de comunicació, que se sumaran a les propostes dels centres educatius.

Ha subratllat que l'objectiu d'aquests continguts és poder reforçar el desenvolupament de l'autonomia personal, generar motivació i curiositat a l'alumnat, i ha afirmat que estaran alineats amb les orientacions i activitats dirigides a alumnes i centres que va publicar a la Xarxa Telemàtica de Catalunya (XTEC).

El canal Super3 proposarà als centres educatius, als docents i a les famílies programes com 'Una mà de contes', de ciència com 'Dinàmiks', l'informatiu infantil i juvenil 'Info K' o el concurs d'anglès 'Fish & Xips'.

Pel que fa a la programació del canal, el Super3 incorpora a partir d'aquest divendres el nou format digital 'Avui aprenem', peces curtes on podran descobrir curiositats dels animals o relacionades amb el món de la naturalesa, entendre descobriments científics, jugar en anglès o descobrir fets curiosos de la història, que compta amb el suport d'Educació.

Aquestes propostes s'afegeixen a la programació especial que el canal ofereix aquests dies per acompanyar als nens, com l'emissió quatre vegades al dia de l''Info K', informació sobre el coronavirus i l'opció que els espectadors plantegin dubtes a través de la secció web 'Explica'ns els cuses', on ja han participat 500 menors.

Catalunya Ràdio es farà ressò a la seva programació dels continguts pedagògics que la Generalitat posa a l'abast de la CCMA i farà divulgació de les eines i accions telemàtiques dirigides als alumnes, a través del seu web i aplicació mòbil i també es podrien emetre per l'antena d'iCat si la situació d'excepcionalitat es perllogués.