Publicat 19/8/2020 15:31:36 +02:00CET

Coronavirus.- El TSJC rebutja un recurs dels hostelers de Lleida sobre els aforaments interiors

Palau de Justícia - TJSC
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la denegació de la suspensió cautelar de les mesures d'aforament a l'interior d'establiments hotelers i de restauració que demanava la Federació Provincial d'Hosteleria de Lleida i ha avalat la resolució administrativa de la Generalitat.

En un acte, que arriba després que la Generalitat hagi autoritzat que els bars i restaurants puguin obrir a l'interior al 50% de l'aforament, ha afirmat que la resolució administrativa de la Generalitat tenia un fonament en el "agreujament" de la situació epidemiològica a la comarca del Segrià.

Els hostelers de Lleida demanaven en un recurs la suspensió cautelar de la resolució pel "efecte perjudicial" que els suposava l'impediment de desenvolupar activitat a l'interior dels locals, i també se'ls havia denegat anteriorment la petició de mesures cautelarísimas a principis d'agost.

En l'escrit d'oposició a la petició de la suspensió cautelar, la Generalitat ha subratllat la "pèrdua sobrevinguda" de l'objecte de la mesura, en haver estat substituïda per una altra resolució --deixant sense efecte la impugnada-- que permet l'ús i consum de l'interior dels locals al 50%.

El TSJC ha assegurat que no s'expressa en quin mesura la resolució de la Generalitat afecta als drets fonamentals dels recurrents quan el que se cerca amb ella és "la prevenció i seguretat de la salut pública de les persones".

Ha subratllat que és procedent la desestimació de la petició de suspensió cautelar de la resolució de la Generalitat "al no acreditar-se que l'interès particular del recurrent hagi de prevaldre sobre l'interès general".

Contador