Publicat 18/3/2020 12:11:55 +01:00CET

Coronavirus.- Tarragona suspèn la taxa de terrasses i la de residus durant l'estat d'alarma

Imatge d'arxiu d'una terrassa
EUROPA PRESS - Archivo

TARRAGONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Tarragona no cobrarà la taxa de terrasses i ocupació de la via pública als bars i restaurants durant el període d'estat d'alarma pel coronavirus, i tampoc la taxa de residus a aquells establiments que hagin hagut de tancar a causa del decret.

En un comunicat aquest dimecres, el consistori ha explicat que tant per als establiments com per als particulars es preveu retardar el termini de cobrament obligatori de les taxes i els impostos corresponents al 2020 en funció del que duri l'estat d'alarma, entre els quals es troben els de béns immobles i de vehicles de tracció mecànica, la taxa de residus i la del gual.

Respecte a les empreses contractades per l'Ajuntament, es garanteix el cobrament a tots els treballadors actualment contractats, independentment de la situació d'activitat en la qual es trobin, i es destinarà 250.000 euros, ampliables, a reactivar el comerç i l'activitat econòmica, a part de les ampliacions pressupostàries d'ajuda a les emergències de serveis socials.

Així mateix, el Govern municipal ha demanat al Govern de l'Estat que permeti als ajuntaments destinar el romanent de tresoreria a despesa corrent per destinar més recursos econòmics a pal·liar els efectes de la pandèmia.

"Aquesta és la primera mesura que hauria de prendre l'Estat, ja que si no ho fa, els ajuntaments estem obligats a destinar el superàvit a reduir el nivell d'endeutament net", ha expressat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.