Publicat 4/8/2020 12:03:01 +02:00CET

Coronavirus.- Suspesa l'activitat d'una empresa de Lleida amb treballadors amb PCR positiva

LLEIDA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha suspès l'activitat en les instal·lacions d'una empresa del Baix Segre (Lleida) després de constatar, a través de la Inspecció de Treball, que 19 persones que havien donat positiu de Covid-19 continuaven treballant coneixent el resultat de la PCR .

"Davant la gravetat d'aquests fets i per la falta de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat", ha informat la Conselleria aquest dimarts en un comunicat.

En el marc dels controls de cribatge i de comprovació de mesures de la Covid-19 que realitza la Conselleria per trencar cadenes de transmissió, es va visitar una empresa del Baix Segre que va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors, per la qual cosa el 23 de juliol un equip del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) es va traslladar a les instal·lacions per realitzar-les.

Encara que l'empresa ja estava notificada prèviament, els administradors es van negar a fer les proves i finalment van accedir al fet que la hi fessin els empleats que volguessin, 90 d'un total de 190 treballadors, de les quals un 42% van resultar positives.

El 29 de juliol l'empresa va rebre un nou requeriment per completar el cribatge a tots els treballadors el dia 31 de juliol, però davant la sospita que estigués treballant alguna persona amb diagnòstic positiu, el dia 30 de juliol "conjuntament amb el la Conselleria de Treball, Assumptes Socials, es va constatar que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant", ha concretat la Conselleria.