Publicat 18/3/2020 19:00:07 +01:00CET

Coronavirus.- Save The Children reclama garantir l'alimentació a tots els menors

Amway col·labora amb la Fundació Educo per cobrir més de 2.000 menjars de nens en risc de pobresa a Espanya
AMWAY - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

L'organització Save The Children ha alertat aquest dimecres que les beques menjador no arriben a tots els menors en situació de pobresa pel que ha reclamat que s'ampliï la cobertura d'alimentació a tota la població infantil vulnerable durant la crisi del coronavirus.

L'organització ha reconegut la voluntat del Govern central de reduir l'impacte de la pandèmia del coronavirus amb el fons de 25 milions d'euros per garantir l'alimentació, però ha advertit que "l'abast d'aquest fons és insuficient".

Ha proposat "ampliar la cobertura elevant el llindar de renda amb dret a ajuda que el Ministeri d'Educació fixa en les seves beques, i ampliar els criteris de forma flexible perquè incloguin canvis en les circumstàncies econòmiques familiars arran de la crisi actual".

L'organització ha advocat per mantenir els equips i empreses de serveis de menjars que treballen en els col·legis per "assegurar menjars equilibrats i saludables", a més d'engegar unitats d'atenció domiciliària que facin arribar aliments, material escolar i altres béns necessaris.

Ha reclamat cercar alternatives a la distribució de menjar ràpid i, en cas que l'entrega a domicili no sigui possible, ha proposat establir centres de distribució en col·legis o altres instal·lacions.

Una altra alternativa que ha plantejat l'organització és donar ajudes monetàries a través de targetes moneder --com ja fan alguns programes socials--, o a través de l'ampliació de les quanties d'altres prestacions socials.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 4. 4

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 5. 5

  Marlaska anuncia l'augment de sou a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional