Publicat 26/8/2020 16:30:56 +02:00CET

Coronavirus.- Salut inicia proves PCR massives en dos barris de Terrassa (Barcelona)

TERRASSA (BARCELONA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha iniciat, des d'aquest dimecres, proves PCR massives als barris de Ca n'Anglada i Can Palet de Terrassa (Barcelona) per detectar persones asintomáticas infectades pel virus del Covid-19.

Els test s'allargaran fins al dilluns 31 d'agost i es dirigeixen a una població específica, al voltant de 4.500 persones, a les quals se'ls informarà via SMS del dia que poden fer-se l'examen entre els CAP Sant Llàtzer, Terrassa Nord i Sud, segons ha informat Salut en un comunicat.

Al centre de Sant Llàtzer es fan els dies laborables, de 8 a 20 hores; en el Nord durant el cap de setmana de 9 a 17 hores i en el Sud, al llarg d'aquesta setmana de 9 a 14 hores i de 15.30 a 19 hores; a més aquells veïns que no rebin el missatge també poden sotmetre's als PCR dirigint-se al seu CAP de referència segons el dia que li toqui al seu carrer.

La directora executiva del Vallès Occidental Oest, Cati Serra, ha detallat que el cribaje està enfocat "a uns carrers específics", perquè és on s'ha observat una transmissió comunitària.

Una elecció de les àrees a analitzar que ha sorgit després d'estudiar els casos a diversos centres d'atenció primària d'aquests barris de la ciutat i que ara s'han impulsat aquests exàmens en coordinació amb el Servei Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica, el Consorci Sanitari de Terrassa, la Mútua Terrassa i l'Ajuntament.

Contador