Publicat 18/3/2020 19:11:43 +01:00CET

Coronavirus.- Reorganitzen l'atenció a víctimes de violència masclista durant el confinament

Telèfon d'atenció contra la violència masclista (arxiu)
ICD - Archivo

El confinament "pot afavorir les situacions de conflicte i violència"

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català dels Dones (ICD) de la Conselleria de Presidència i la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies han reorganitzat els serveis que gestionen per poder garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament per la crisi del coronavirus.

Segons un comunicat, aquesta reorganització té l'objectiu que no hi hagi cap dona desatesa malgrat la dificultat de mobilitat i d'atenció presencial.

Davant aquest episodi, l'ICD ha donat al telèfon 900900120 un pes més important per a l'atenció a qualsevol moment i hora del dia, i a part centralitzarà i oferirà informació actualitzada de l'estat dels serveis en tota la xarxa d'atenció.

També, es reforça la comunicació i divulgació del telèfon, gratuït i permanent, perquè arribi el seu coneixement a totes les víctimes que ho puguin necessitar, així com l'adreça de correu 900900120@gencat.cat, "més operatiu quan la dona es troba confinada amb l'agressor".

L'ICD també ha demanat "especial col·laboració" de les dones de l'entorn, animant a que es posin en contacte directament al telèfon d'atenció, ja que la víctima no pot fer-ho en trobar-se confinada.

També, s'han creat mesures per facilitar a les víctimes l'accés telefònic i telemàtic perquè, malgrat que els serveis presencials han quedat alterats, també puguin ser ateses per una persona professional "quan la situació ho requereixi".

"IMPACTE CLAR"

L'ICD ha alertat que el confinament derivat de la situació d'emergència "provoca un impacte clar" en les dones en situació de violència masclista i en els seus fills, especialment aquelles que es troben en situació de risc.

En una situació de confinament on la convivència és permanent i forçosa, i la mobilitat reduïda o nul·la "pot afavorir les situacions de conflicte i violència", de manera similar a com succeeix en els períodes vacacionals, amb l'agreujant que la víctima no pot trobar suport en els seus familiars.