Publicat 18/3/2020 15:11:54 +01:00CET

Coronavirus.- Professionals sanitaris i universitaris de Tarragona s'ofereixen a col·laborar

Militars de la UME totalment protegits es preparen per desinfectar la part d'urgències i una planta de l'Hospital de la Pau on es lluita contra el coronavirus, a Madrid (Espanya), a 18 de març de 2020 (arxiu)
Jesús Hellín - Europa Press

TARRAGONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

Més de 75 professionals de la sanitat i fins a 270 estudiants universitaris de Tarragona s'han ofert a col·laborar davant la infecció del coronavirus en una iniciativa que encara "segueix recollint sol·licituds", segons ha informat aquest dimecres el Col·legi de Metges de Tarragona en un comunicat.

El personal sanitari --metges, infermers, auxiliars d'infermeria i altres tècnics de la província de Tarragona-- estarà destinat a "cobrir les tasques assistencials que la Conselleria de Salut consideri necessàries", han assegurat.

Paral·lelament, han informat que fins a 270 estudiants de diferents especialitats --medicina, infermeria, fisioteràpia, nutrició, veterinària i ciències biomèdiques-- també els han contactat per donar suport i col·laborar davant la situació de crisi.

En aquesta línia, el Col·legi ha assegurat que el sector privat també "se solidaritza amb la situació" i ha informat que una clínica privada de Tarragona ha posat el seu 'estoc' a la disposició de la Generalitat.

El president del col·legi, Fernando Vizcarro, ha agraït la positiva resposta de la iniciativa i ha assegurat que "la solidaritat de la població durant aquests dies és extraordinària i les tasques que el personal sanitari aquesta duent a terme és increïble".