Publicat 28/5/2020 18:14:28 +02:00CET

Coronavirus.- El MNAC reobrirà el 10 de juny amb nous horaris i un autobús llançadora

Sala oval del MNAC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) reobrirà el dimecres 10 de juny amb nous horaris, reducció d'aforament, un autobús llançadora des de plaça Espanya i la implantació de mesures higièniques i sanitàries, ha informat aquest dijous el museu en un comunicat.

El museu ha assenyalat que treballa per adequar els espais i instal·lacions, prop de 50.000 metres quadrats, per obrir aquesta data amb les màximes condicions de seguretat.

El MNAC obrirà a partir d'ara de dimecres a diumenge, de 10 a 20 hores, fins al 30 de setembre, i els divendres, dissabtes i diumenges posarà a disposició dels visitants un autobús llançadora des de plaça Espanya i una freqüència de pas de 20 minutos en l'horari del museu.

Totes les col·leccions estaran obertes al públic des del primer dia, així com també les exposicions temporals, però, donada la complexitat dels accessos, les terrasses mirador es mantindran tancades.

El MNAC, que oferirà entrades 2x1 durant l'estiu, mantindrà la seva gratuïtat els dissabtes a la tarda i els primers diumenges de cada mes.

El museu ha reduït l'aforament màxim a un 30%, per la qual cosa només permetrà que fins a 800 persones estiguin simultàniament al museu, es potenciarà l'adquisició d'entrades en línia, una nova senyalització indicarà els recorreguts recomanats, així com les distàncies i els aforaments, i hi haurà una visita guiada amb àudios, que es podran escoltar en el mòbil, en substitució de l'audioguía.

També ha extremat les mesures d'higiene, amb una intensificació de la neteja dels espais comuns, la ventilació funcionarà durant les 24 hores en tots els espais de l'edifici i hi haurà barreres físiques en els punts d'informació i venda, catifes desinfectants, 150 dosificadors d'hidroalcohol i mascarillas a la disposició de qui necessiti.

El director del museu, Pepe Serra, ha assegurat que el museu és una experiència compartida, en la qual s'aprèn uns d'uns altres, per la qual cosa el museu "només té ple sentit quan està obert i acull visitants", i ha assegurat que sempre ha cercat una audiència més àmplia i una relació amb les comunitats locals, tenint ara una oportunitat per avançar.