Publicat 14/4/2020 11:07:06 +02:00CET

Coronavirus.- L'ocupació del Metro de Barcelona baixa un 6% respecte a l'última setmana de març

Un home protegit amb una mascarilla i guants de làtex surt del metre durant el segon dia laborable de l'estat d'alarma pel coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya), a 17 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

L'ocupació del Metro de Barcelona aquest dimarts fins a les 8 hores, el primer dia laborable després de l'aixecament de les restriccions màximes de l'estat d'alarma, ha descendit un 6% respecte al dimarts 24 de març, quan hi havia el mateix nivell de restricció.

En un comunicat, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que aquest dimarts "s'està desenvolupant amb normalitat i una baixa afluència de passatge", i s'ha registrat en el Metro un 81% menys de validacions que el dimarts posterior a la Setmana Santa del 2019.

A més, en els autobusos el nivell d'ocupació també és similar al de la setmana de finals de març i "no s'han registrat incidències".

Aquest dimarts la xarxa de metro ha posat en circulació el 60% dels trens, amb pics de fins al 75% a les franges i línies de major demanda, i a la xarxa d'autobusos el servei arribarà fins al 50% d'un feiner.

Durant la Setmana Santa la demanda de transport públic ha estat baixa: aquest dilluns en l'acumulat del dia es van registrar un 91% menys de validacions en el Metre i un 94% menys als autobusos en comparació del Dilluns de Pasqua de l'any passat.