Publicat 26/3/2020 20:18:53 +01:00CET

Coronavirus.- L'Hospital Vall d'Hebron, centre de referència per embarassades amb Covid-19

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona s'ha convertit aquest dijous en el centre hospitalari de referència a Catalunya per a dones embarassades diagnosticades amb el Covid-19 que hagin d'estar ingressades.

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha informat en un comunicat que l'objectiu d'aquesta mesura és "garantir una resposta ràpida" en el cas que hi hagin complicacions o la necessitat de ser traslladada a la Unitat de Vigilància Intensiva (UCI).

Respecte a les embarassades sanes, Salut ha comentat que seguiran l'acompanyament als seus centres de referència encara que des de l'atenció primària ja s'han començat a reprogramar les visites per evitar desplaçaments i "només es realitzaran aquelles proves completament necessàries".

Salut ha detallat que l'atenció pediàtrica s'abordarà, a part de a l'Hospital Vall d'Hebron, a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, per "concentrar esforços en un mateix espai, donar millor cobertura i evitar la propagació de la patologia".

El departament ha assegurat que segueix treballant perquè els professionals sanitaris "unifiquin els criteris i les actuacions clíniques" per fer front a la pandèmia.