Publicat 12/5/2020 14:32:16 +02:00CET

Coronavirus.- Les proves de Selectivitat a Catalunya es faran també als instituts

Les universitats defineixen un nou mapa que prioritzarà criteris de proximitat

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La convocatòria ordinària de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, fixada per als dies 7, 8 i 9 de juliol, es farà també als centres de Secundària, públics i concertats, per afavorir el compliment de les mesures de seguretat i d'higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front al nou coronavirus.

Els instituts se sumaran a les universitats com a seus de les PAU, després de l'acord entre la Conselleria d'Empresa i Coneixement i la d'Educació, per posar a la disposició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) els centres de Secundària, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Fins ara, la PAU se celebrava majoritàriament a les universitats, però donades les circumstàncies d'excepcionalitat pel Covid-19, és necessària l'ampliació dels espais, les seus i les poblacions on normalment es constitueixen els tribunals d'examen amb l'objectiu de reduir en la mesura del possible els desplaçaments, tant d'alumnat com de professorat, així com minimitzar el risc de contagi entre la població.

Les universitats públiques responsables d'organitzar les proves, mitjançant el CIC, estan treballant per definir un nou mapa de realització dels exàmens, amb una nova definició territorial i geogràfica amb la col·laboració i implicació directa d'Educació.

La definició del nou mapa de la Selectivitat no es traduirà en què cada alumne s'examinarà al seu centre d'estudi, sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l'alumnat prioritzant criteris de proximitat, la qual cosa pot significar que en alguns casos serà necessari seguir fent algun desplaçament, però més curt que l'habitual en anteriors edicions.

Aquesta mesura d'una nova distribució territorial dels exàmens anirà acompanyada de la resta de mesures que les autoritats sanitàries estableixin per a la població, i el CIC estarà atent a l'evolució de la pandèmia per assegurar la seguretat dels participants.

La Generalitat ha afirmat que aquestes mesures excepcionals per a la realització de les PAU requereix "més que mai" la complicitat de tots els agents implicats.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 4. 4

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants