Publicat 18/3/2020 18:16:05 +01:00CET

Coronavirus.- Les principals confessions religioses suspenen actes i tanquen la majoria de centres

Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia de Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

Les principals confessions, comunitats i cultes religiosos de Catalunya s'han sumat a les mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus, suspenent actes religiosos i de culte amb públic, tancant la major part dels seus centres i informant a les seves comunitats de les recomanacions a seguir.

Segons ha informat la Direcció general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat aquest dimecres, les principals confessions solament celebren cerimònies funeràries i enterraments, i han suspès les activitats de formació religiosa i cultural.

Els centres de culte que es mantenen oberts redueixen horaris i aforament, extremen les mesures de neteja d'instal·lacions i d'higiene personal i respecten mantenir la distància d'un metre entre persones.

La Direcció general d'Assumptes Religiosos recomana evitar sortir del domicili i fer reunions de persones, i en cap cas superar un terç de l'aforament en locals tancats.

També recomana evitar contactes corporals entre les persones en ritus o cerimònies, a més de rentar-se les mans amb sabó, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús i evitar compartir coberts o altres objectes sense netejar.