Publicat 18/03/2020 14:18CET

Coronavirus.- Igualada demana desbloquejar l'enviament de 4.000 màscares per a l'hospital

Mascarillas
112

Demana que es garanteixin els drets dels treballadors confinats

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha reclamat aquest dimecres "desbloquejar" l'enviament de 4.000 màscares per a l'Hospital d'Igualada, que ha explicat que es troben a Madrid, i ha reclamat responsabilitat a les administracions perquè siguin immediatament enviades.

En roda de premsa, ha dit: "A l'hospital s'ha generat una situació que aboca a la perplexitat. Se'ns ha informat que 4.000 màscares que havien estat sol·licitades i a punt de ser enviades, han estat parades a Madrid, pendents d'algun tràmit o inspector que autoritzi l'enviament".

Castells ha demanat a les autoritats que "no es bloquegi" cap partida de material de protecció per als equipaments hospitalaris i sociosanitaris, atenent l'"extrema gravetat" de la situació en la Conca d'Òdena --Igualada està confinada junt amb Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui-- i amb l'hospital com un dels focus.

Ha reclamat que qualsevol petició realitzada des de l'Hospital d'Igualada sigui considerada com a "prioritària" i es desbloquegi qualsevol tipus de demanda, i ha explicat per defensar la importància de que li arribi material que una de les residències del municipi ho ha demanat al centre hospitalari.

SITUACIÓ LABORAL

L'alcalde ha reclamat a la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat que resolgui amb "caràcter immediat" les contingències d'incapacitat temporal laboral (ITL) de les persones confinades, de la mateixa forma que s'està garantint per als casos positius i els aïllaments per contacte.

Ha demanat a la Generalitat que autoritzi aquest motiu de contingència a aquests treballadors que, per motiu del confinament en aquests quatre municipis, no poden anar a treballar, que ha xifrat en uns 16.000 empleats i uns 4.000 autònoms, per garantir els seus drets: "És una situació especial i tenim l'obligació de donar resposta i ser garantistas amb els drets dels treballadors".

Castells també ha demanat a la Generalitat i Govern central, després d'assenyalar que li consta que s'han presentat expedients de regulació temporal d'ocupació (Erte), que en el cas de la Conca d'Òdena tingui un caràcter de retroactividad davant la situació de confinament des del dijous per no entrar en una "situació de feblesa absoluta", i ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura l'ajuda d'Agents Rurals per a les tasques de desinfecció als carrers del municipi.

Preguntat per les mesures amb les persones mortes per Covid-19, ha dit que es traslladen de l'hospital a la funerària completament en borses hermètiques i són incinerades o enterrades sense vetlla, "complint els criteris" estipulats per la Conselleria de Salut.

L'alcalde ha demanat a la població confiança i que mantingui el confinament i que es guiï pels canals oficials dels ajuntaments i la Generalitat, i que no s'ajudi a propagar "missatges virals falsos" que circulen per les xarxes.

Castells también ha pedido a la Generalitat y Gobierno central, tras señalar que le consta que se han presentado expedientes de regulación temporal de empleo (Erte), que en el caso de la Conca d'Òdena tenga un carácter de retroactividad ante la situación de confinamiento desde el jueves para no entrar en una "situación de debilidad absoluta", y ha solicitado a la Conselleria de Agricultura la ayuda de Agents Rurals para las labores de desinfección en las calles del municipio.

Preguntado por las medidas con las personas fallecidas por Covid-19, ha dicho que se trasladan del hospital a la funeraria completamente en bolsas herméticas y son incineradas o enterradas sin velatorio, "cumpliendo los criterios" estipulados por la Conselleria de Salud.

El alcalde ha pedido a la población confianza y que mantenga el confinamiento y que se guíe por los canales oficiales de los ayuntamientos y la Generalitat, y que no se ayude a propagar "mensajes virales falsos" que circulan por las redes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés