Publicat 13/03/2020 12:20CET

Coronavirus.- El Govern suspèn les visites i nous ingressos en residències

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix una reunió extraordinària del Consell Executiu per analitzar l'evolució del coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 12 de març de 2020 (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press

Cancel·la els trasllats penitenciaris i suspèn les visites col·lectives

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha suspès aquest divendres les visites i nous ingressos en residències d'ancians, persones amb discapacitat i de salut mental, segons una resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) recollida per Europa Press.

En aquesta ordre, estableix que es pot permetre la visita en casos d'urgència o de necessitat justificada i que en tot cas cal preservar el dret d'acompanyament mínim i de cura al final de la vida.

En residències que integren centres de dia, ha ordenat el tancament del centre de dia quan no es pugui garantir la separació d'espais i professionals entre els dos serveis.

SERVEIS PENITENCIARIS

En relació als serveis penitenciaris i de justícia juvenil, s'obliga la restricció de les sortides programades per participar en activitats culturals i esportives col·lectives, i la suspensió de visites col·lectives a l'interior d'equipaments per part de persones alienes als centres.

També, s'ha ordenat la suspensió dels trasllats, excepte els quals responguin motius de seguretat, judicials i sanitaris, i l'ajornament de trasllats del sistema català a l'estatal i viceversa.

CENTRES CÍVICS I LUDOTECAS

En la resolució, també s'ha procedit a tancar els centres cívics, les cases del mar i les ludoteques de la Generalitat, així com qualsevol centre públic i privat on es desenvolupin els mateixos serveis que en aquests centres.

Excepcionalment, el servei de cafeteria menjador es podrà seguir prestant per als usuaris del centre de dia; concretament, per a les persones que ho usen en virtut del conveni de places de menjador a l'ajuntament corresponent, i les persones en situació assimilable.

En tots els casos, s'ha d'identificar als usuaris, i així mateix, l'ús d'aquests serveis ha de fer-se d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries.

El Govern també ha anul·lat les activitats que es realitzen als centres oberts i en els serveis d'intervenció socioeducativa i que estan dirigides els nens i adolescents a excepció d'aquelles situacions d'atenció social imprescindibles com el servei de menjador en coordinació amb els serveis socials bàsics i especialitzats en l'àmbit de l'atenció a la infància en risc.

Ha suspès les activitats de les entitats d'educació en l'oci d'escoltes, esplais i altres activitats de les empreses d'oci infantil, com el servei de menjador en els àmbits d'atenció a la infància en risc.

Així mateix, ha cancel·lat les activitats d'aquestes empreses en les que coincideixin alumnes de centres educatius diferents.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés