Publicat 28/8/2020 14:41:17 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern prorroga les mesures restrictives a Lleida i altres sis municipis

Diverses persones caminen per un carrer del centre de Lleida (Arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

LLEIDA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha prorrogat les mesures restrictives per als propers 15 dies a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) davant la situació epidemiològica derivada de la pandèmia de coronavirus.

Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat que ha publicat aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que ha consultat Europa Press.

En concret, es manté la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat i la limitació de l'aforament d'actes religiosos al 33%, així com en bars i restaurants, que és del 50% tant a l'interior com a les terrasses.

Les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives --com cinemes, teatres i piscines, entre d'altres-- estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i estan limitades al 50% d'aforament.

Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els 'casals' d'estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

L'Executiu català recomana a la ciutadania d'aquests municipis sortir solament per a treballar; anar a centres de salut; cuidar de persones grans, nens, discapacitats i depenents; per a comprar productes bàsics; per a comprar en establiments amb cita prèvia.

També per acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; realitzar activitats culturals, esportives i d'oci amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d'autoconsum; i per a causes de força major.

Contador