Publicat 25/8/2020 10:48:54 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern adopta mesures restrictives en tres municipis del Vallès Oriental (Barcelona)

Ambiente en las terrazas de los bares durante el primer día de la prohibición de realizarlo en la vía pública en Andalucía si no existe una distancia de dos metros de separación con otras personas para evitar contagios de Covid-19. En Málaga
Álex Zea - Europa Press

El jutjat no va avalar les mateixes mesures per a Terrassa al no veure-ho "justificat"

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha adoptat mesures restrictives per als propers 15 dies en tres municipis de la comarca del Vallès Oriental --Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès-- de contenció de l'activitat laboral i social i en matèria de salut pública per "frenar la transmissió" del coronavirus.

Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat que ha publicat aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que ha consultat Europa Press.

En concret, s'han prohibit les reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat i s'ha limitat l'aforament d'actes religiosos al 50%, així com en bars i restaurants, que també és del 50% tant a l'interior com en les terrasses.

Les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives --com a cinemes, teatres i piscines, entre uns altres-- estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i estan limitades al 50% d'aforament.

Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els 'casals' d'estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

L'Executiu català recomana a la ciutadania dels tres municipis sortir únicament per treballar; anar a centres de salut; cuidar de persones majors, nens, discapacitats i depenents; per comprar productes bàsics, i per comprar en establiments amb cita prèvia.

També per anar a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; realitzar activitats culturals, esportives i d'oci amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d'autoconsum; i per causes de força major.

TERRASSA

La Generalitat també havia anunciat el mateix tipus de mesures restrictives per a Terrassa (Barcelona), però en una resolució del Jutjat Contenciós Administratiu 5 aquest va ratificar la petició per a Granollers, Els Franqueses i Canovelles, però no per a Terrassa al "no poder entendre's justificat que sigui necessari adoptar mesures addicionals" per a aquest municipi.

Segons el jutjat, l'anàlisi de les dades aportades per la Generalitat revela que Terrassa "no es troba, ni molt menys, en pitjor situació que altres ni, tampoc, que la seva situació hagi empitjorat recentment", assenyalant per exemple que el percentatge de PCR positius és inferior al de la comarca del Vallès Occidental i de l'Àrea Metropolitana Nord o que la taxa de contagi ha evolucionat positivament les últimes setmanes.

Per això, el jutjat assenyala que "no existeix cap raó objectiva" que justifiqui l'adopció de mesures restrictives addicionals a Terrassa, amb una evolució de les dades epidemiològiques en general positiva, segons el tribunal, cosa que no succeeix amb els altres tres municipis --Canovelles, Granollers i Els Franqueses-- en els quals afirma que algunes de les dades proporcionades són positives, però existeixen uns altres que revelen una incidència superior a la mitjana i una creixent propagació, per la qual cosa es justifica l'adopció de mesures addicionals.

Contador