Publicat 17/3/2020 15:32:19 +01:00CET

Coronavirus.- Fisioterapeutes catalans reclamen tancar tots els centres i consultes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa davant els mitjans per informar sobre el coronavirus, en La Moncloa, Madrid (Espanya), a 10 de març de 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

BARCELONA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, juntament amb col·legis de la resta de l'Estat, ha demanat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, prengui la decisió de tancar tots els centres i unitats de fisioteràpia de Catalunya, i únicament es faci el servei de fisioteràpia a tots els nivells de forma exclusiva en "situació d'urgència manifesta i que siguin imprescindibles i inexcusables".

En un comunicat aquest dimarts, ha assegurat que aquesta decisió evitaria nous contagis de Covid-19, ja que la fisioteràpia és una professió que es realitza en un 90% en centres privats i els tractaments suposen un contacte directe amb el pacient i mantingut en el temps.

Ha assenyalat que molts dels pacients són, per edat i patologies prèvies, un grup de població que necessita d'una especial protecció, per la qual cosa ha demanat un "exercici de responsabilitat social" amb el tancament de les consultes i centres de fisioteràpia per evitar la propagació del virus.