Publicat 17/6/2020 19:21:10 +02:00CET

Coronavirus.- Fiscalia arxiva la investigació a Josep Pàmies per promoure el MMS pel Covid-19

Josep Pàmies, en una foto d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Provincial de Lleida ha arxivat les diligències d'investigació obertes després de les denúncies de col·lectius de metges contra l'agricultor de Balaguer Josep Pàmies i la cooperativa Dolça Revolució per promoure com a tractament del coronavirus el clorito de sodi, conegut com a Miracle Mineral Solution (MMS), al no resultar acreditats els delictes investigats contra la salut pública i publicitat enganyosa.

La Fiscalia ha assegurat aquest dimecres en un comunicat que "no consta acreditat que els denunciats fabriquin o venguin el producte denominat MMS (Miracle Mineral Solution), ni que publicitin la seva venda al mercat".

"Tampoc s'ha constatat que elaborin, despatxin, subministrin o comerciïn amb aquest producte", ha assenyalat la Fiscalia.

El Ministeri Públic assenyala que el producte denominat MMS consisteix en una solució de clorito sòdic que es fa de manera artesanal i que en diligències practicades no s'ha pogut intervenir i analitzar producte MMS als denunciats, "la qual cosa caldria per concretar la naturalesa, composició, nivells o percentatges concrets de diòxid de clor emprats i els efectes exactes d'aquestes dosis, mescla o solució que presumptament elaboren i comercialitzen".

"Al no haver-se pogut intervenir el producte, no s'ha pogut justificar el perjudici en forma de risc per a la salut dels consumidors", ressalta la Fiscalia que apunta també que no consten denúncies per delictes de lesions o estafa.

En els correus electrònics remesos als col·legis de metges de tota Espanya instant al fet que els professionals de la salut recomanin el producte que publicitan, Fiscalia no aprecia "delicte de coaccions per no tenir la intensitat suficient perquè accedeixin a les pretensions dels denunciats".

Diferents òrgans de la Fiscalia van rebre denúncies contra Josep Pàmies i l'associació Dolça Revolució que van ser inhibides a la Fiscalia Provincial de Lleida per ser la competent.

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges va presentar una denúncia davant la davant la Fiscalia General de l'Estat; el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya va presentar una altra davant la Fiscalia Superior de Catalunya i el Col·legi Oficial de Metges d'Alacant davant la Fiscalia Provincial d'Alacant.

Contador