Publicat 14/5/2020 11:25:34 +02:00CET

Coronavirus.- Un estudi analitzarà el comportament del Covid-19 a les residències catalanes

Una treballadora d'una residència agafa la mà a una usuària. Ancians, dependència
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

L'Observatori de la Dependència de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) engegarà, amb la coordinació científica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, un estudi que analitzarà el comportament del nou coronavirus a les residències de gent gran.

El projecte, que compta amb el coneixement de la Conselleria de Salut de la Generalitat, s'iniciarà properament i espera comptar amb la participació del màxim nombre de residències catalanes, ha informat Acra aquest dijous en un comunicat.

"Es tracta d'un projecte pioner, innovador i molt necessari perquè pot generar noves evidències" que ajudin els científics i sistemes de salut a conèixer millor les característiques i comportament de la malaltia entre els ancians, ha explicat el director de l'observatori, Toni Andreu.

El projecte 'Historia natural de la malaltia Covid-19 a l'entorn de les residències de gent gran a Catalunya. Un estudi observacional sobre dades agregades' estarà coordinat per la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron, Magda Campins, i el cap de Malalties Infeccioses, Benito Almirante.

L'Acra assenyala que la necessitat de l'estudi radica en la falta d'evidències científiques suficients respecte al comportament del virus entre la gent gran a residències, ja que la informació generada fins ara prové majoritàriament de grans cohorts de pacients hospitalitzats arreu del món.

L'estudi consistirà en una recollida de dades per part dels centres, que passarà a ser analitzada per Vall d'Hebron, que finalment extraurà les conclusions per aportar més informació sobre la malaltia.

Contador