Publicat 28/5/2020 19:14:48 +02:00CET

Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

LES FRANQUESES DEL VALLÈS (BARCELONA), 28 maig (EUROPA PRESS) -

El claustre de l'Escola Camins de Les Franqueses del Vallès (Barcelona), amb el suport dels representants dels pares i mares, personal no docent i l'Ajuntament, s'ha negat a obrir el centre quan el territori passi a fase 2 --pertany a la regió sanitària Metropolitana Nord---.

En un comunicat, el centre ha justificat la mesura perquè "no s'està en una fase de desescalada que garanteixi plenament la seguretat de la comunitat educativa", i ha subratllat que la proposta de la Conselleria d'Educació busca guardar i custodiar als nens, una cosa que, al seu judici, està molt lluny de ser una escola.

Ha admès que quan és reobri l'equipament "no serà tal com és va deixar" i que hi haurà canvis provocats per la situació sanitària, per això ha posat l'accent a repensar-ho amb "iniciatives coherents" i proporcionar els mitjans necessaris per garantir la seguretat dels nens, les famílies i els treballadors.

El centre ha assegurat que la decisió s'ha pres després d'analitzar i reflexionar sobre aquesta reobertura després de rebre la documentació d'Educació, en la qual especifica la condicions per donar aquest pas.

GENERALITAT

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, va anunciar el passat 20 de maig que els escoles i instituts dels territoris que és trobin en fase 2 reobririen a partir de el 1 de juny per realitzar activitats no lectives, amb grups reduïts i amb tutoria personalitzada per als estudiants que ho requereixin.

Fonts de la Conselleria d'Educació han assegurat a Europa Press que la Inspecció Educativa garantirà que "totes els famílies que vulguin portar als seus fills a qualsevol escola en els supòsits prevists i que a partir de el 1 de juny estiguin en fase 2, ho podran fer".