Publicat 27/4/2020 13:17:50 +02:00CET

Coronavirus.- ERC demanarà a Colau reconvertir pisos turístics en habitatge de lloguer

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Corones
EUROPA PRESS - Archivo

Els republicans reclamaran en el ple municipal reforçar els serveis socials

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona demanarà al Govern d'Ada Colau desenvolupar una ordenança municipal per regular i promoure la tornada de places actualment dedicades al turisme cap al parc d'habitatge de lloguer de la ciutat.

Ho ha anunciat el portaveu del grup republicà, Jordi Corones, en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns per presentar les propostes i precs que la seva formació presentarà en el ple telemàtic de l'Ajuntament de Barcelona previst per a aquest dijous.

"Hi ha habitatges d'ús turístic que en un any no tindran ocupació i creiem que és una oportunitat que val la pena aprofitar", ha expressat Corones, que veu necessari dialogar amb els propietaris dels pisos turístics per arribar a un acord, i aposta per negociar un ús temporal o adquisició.

D'altra banda, la formació presentarà una proposició per reforçar les oficines dels Serveis Socials, ampliar el servei d'atenció telefònica gratuït, i dotar de personal de nova contractació; i també exposarà un prec perquè el Govern municipal reformuli el model de serveis socials de Ciutat Vella i es reforcin els menjadors socials i es creuen espais de baixa exigència per a persones sense llar.

PACTE PER BARCELONA

Corones ha explicat que el Govern municipal ha avançat a l'oposició durant la Junta de Portaveus celebrada aquest dilluns que se sotmetrà a debat el Pacte per Barcelona i la mesura d'urbanisme tàctic per afavorir la mobilitat sostenible durant el confinament.

Sobre la primera reunió del Pacte per Barcelona que se celebrarà aquest dimarts a la tarda amb els grups municipals i els agents de la ciutat, ha detallat que serà virtual i que està previst la creació de quatre taules sectorials amb experts.

Preguntat sobre com avança la reformulació dels Pressupostos municipals, Corones ha detallat que s'estan celebrant reunions d'anàlisis de la situació, però que encara "no s'ha entrat en concreció".