Publicat 23/3/2020 12:19:09CET

Coronavirus.- Entitats socials catalanes reclamen el confinament total de la ciutadania

Les persones d'edat avançada són un dels col·lectius que atén el tercer sector (Arxiu)
María José López - Europa Press

BARCELONA, 23 mar� (EUROPA PRESS) -

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya han demanat en un comunicat el confinament total de la ciutadania enfront de "l'emergència social i sanitària" provocada pel coronavirus.

El tercer sector català també ha demanat a entitats, empreses, treballadors autònoms i societat civil que "se sumin a aquest esforç pel que significa i significarà per a tots".

Han reiterat el seu compromís i han recordat que el 75% dels seus treballadors "fan atenció directa i presten serveis essencials de suport a les persones més vulnerables", com gent gran, persones amb discapacitat, amb problemes derivats de la salut mental, infància i famílies, entre altres.

Han destacat que "en aquests moments crítics el tercer sector té un paper clau", per la qual cosa han demanat equips de protecció per als professionals per no posar-los en risc, ni tampoc a les persones ateses.

Han alertat que l'evolució de la pandèmia està implicant un declivi dels professionals del sector, per la qual cosa han demanat suport per trobar els mecanismes necessaris que reforcin els equips d'atenció directa als col·lectius als quals donen servei.

Contador