Publicat 20/4/2020 13:03:38 +02:00CET

Coronavirus.- Colau, sobre les paraules de la Guàrdia Civil sobre rumors: "Va ser un lapsus, però molt greu"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat aquest dilluns que les declaracions del Cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, que va afirmar que treballen per minimitzar el clima contrari a la gestió de crisi per part del Govern, van ser "un lapsus, però molt greu".

"El tema de la llibertat d'expressió és un tema molt sensible i aquestes declaracions són greus. Són un error greu de comunicació. Estic convençuda que era lapsus, però és un lapsus molt greu que clarament cal rectificar-ho de manera contundent", ha expressat en una entrevista de 'Los Desayunos' de TVE.

Tot i així, l'alcaldessa ha defensat aquestes declaracions davant les crítiques de Vox: "Una altra cosa és el que fa l'extrema dreta com Vox, que vol aprofitar qualsevol error i qualsevol polèmica per desgastar políticament".

Colau ha opinat que les tasques de comunicació del Govern "és millor que les facin altres professionals" perquè, segons ella, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o l'Exèrcit no estan preparats per fer de portaveus, encara que veu bé que compareguin en relació a les seves tasques específiques.

Respecte a les mesures de desconfinament, veu "lògic que hagin diferents intensitats" perquè l'emergència sanitària no afecta de la mateixa manera a tots els territoris, i ha dit que cal preparar-se per afrontar un període llarg en el qual res tornará a ser com abans, ha assegurat, i pel qual ha reclamat la coordinació de totes les administracions.

Preguntada per la reunió que mantindran aquest dilluns el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, ha demanat a aquest últim que "pensi en la ciutadania del país, més enllà del seu partit", perquè l'unió és necessària per fer front a l'emergència sanitària, segons ella.