Publicat 1/7/2020 17:03:49 +02:00CET

Coronavirus.- CC.OO. xifra en 21.500 docents més els necessaris pel proper curs

Rosa Maria Villaró, Manel Polit i Celeste Attias, CC.OO.
@CCOOCATALUNYA

Veu "un brindis al sol" les instruccions d'Educació i les considera inconcretes

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Educació de CC.OO. de Catalunya considera necessaris 21.500 docents pel proper curs 2020-2021 per fer front a les desigualtats provocades per la pandèmia, advocant per un increment d'entre un 20% i un 25% de les plantilles.

En roda de premsa, el secretari general de la Federació d'Educació, Manel Pulido, ha assegurat que 16.500 d'aquests haurien de ser per a la pública i 5.000 per a l'escola concertada, i ha precisat que aquesta xifra seria en el cas de no originar-se més grups, i ha afegit que també s'hauria d'augmentar un 20% el personal de neteja als centres escolars.

Ha assenyalat tres "reptes" pel proper curs: garantir el dret a l'educació per a tot l'alumnat, garantir la salut minimitzant els riscos de contagi i garantir els drets dels treballadors de l'educació, i ha lamentat que se segueixi lluny de destinar el 6% del PIB que fixa la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

CC.OO. ha assenyalat que en la primera reunió aquest dimarts de la taula docent de personal docent no universitari la Conselleria d'Educació va plantejar que del mínim de 5.000 dotacions que va anunciar, 3.200 fossin docents i 1.800 d'atenció educativa per "pal·liar les sobreratios", ha explicat la responsable d'Acció Sindical de Sectors Públics, Rosa Maria Villaró.

Villaró ha sostingut que el departament "no té en ment que existeix una emergència educativa", al que Pulido ha afegit que el departament no ha concretat res, com al seu judici, tampoc ha fet en les instruccions pel proper curs enviades als centres.

Pulido ha assenyalat que les instruccions són "un brindis al sol absolut" i ha lamentat que es continuï delegant als centres les mesures que han d'estipular les autoritats sanitàries.

Villaró també ha reclamat la incorporació de la figura de la infermera escolar, que ha considerat "imprescindible" per a la protecció de la salut, i la responsable d'Acció Sindical de Sectors Privats, Celeste Attias, ha afegit un pla de viabilitat per a les guarderies i una negociació real amb els sindicats.

El secretari general de la Federació d'Educació ha lamentat que no es consensuïn les guies que s'envien als centres i que no hi hagi una interlocució amb els agents socials ni negociació en els àmbits de prevenció laboral.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 5. 5

  El GEPEC denuncia a Fiscalia que la central eòlica de Vedat del Pany es construeix amb autoritzacions caducades