Publicat 21/5/2020 17:49:27 +02:00CET

Coronavirus.- CC.OO. demana una "rectificació immediata" de l'obertura de centres i negociar-la

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

Usoc demana "rectificació o dimissió" de Bargalló

BARCELONA, 21 maig (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Educació de CC.OO. de Catalunya ha demanat aquest dijous la "rectificació immediata" del conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, de la gestió de l'obertura de centres sense negociació sindical, i ha reclamat negociar-la amb els agents socials.

En un comunicat, ha demanat una rectificació d'aquesta actitud amb "un reconeixement públic que no s'han complert les exigències legals de negociació, que s'informarà a la societat que el document queda en suspens fins a concloure la negociació amb els agents socials i que, per tant, no hi ha data concreta per reobrir els centres".

El sindicat ha demanat al departament la "convocatòria immediata" de la mesa sectorial del personal docent no universitari, el comitè intercentres i una nova mesa entre la conselleria i els sindicats de la taula negociadora de l'educació concertada, així com els sindicats representatius del primer cicle d'educació infantil per negociar el document de reobertura.

CC.OO. també requereix la convocatòria de la mesa de diàleg social per negociar un marc general per a l'educació el proper curs, la retirada de la reforma curricular de la formació professional i la convocatòria de la comissió paritària de salut laboral, amb la documentació pertinent.

El sindicat ha assegurat que la Generalitat ha de demostrar "ara més que mai" que necessita el concurs de tots els agents socials per prendre decisions complexes en l'escenari de crisi sanitària pel coronavirus.

USOC: RECTIFICACIÓ O DIMISSIÓ

La Federació d'Ensenyament d'Usoc ha lamentat també que el pla d'obertura dels centres no s'hagi negociat amb els sindicats del personal de l'escola pública i concertada, i ha demanat al conseller Bargallo que "rectifiqui, i de no fer-ho, presenti la seva dimissió".

En un comunicat, ha considerat que el pla posa en risc al personal docent i no docent, alumnat i famílies dels centres educatius, traspassa la responsabilitat de les mesures a les direccions i "no dóna resposta adequada al futur" dels col·lectius de risc dels centres ni les seves substitucions.

Ha aconsellat a les direccions dels centres públics i a les titularitats de centres concertats que "s'ho pensin bé", per no haver de fer-se càrrec d'unes decisions, al seu judici, essencialment polítiques que no responen a criteris sanitaris.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 2. 2

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 3. 3

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 4. 4

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 5. 5

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs