Publicat 19/5/2020 11:30:58 +02:00CET

Coronavirus.- Barcelona preveu tancar els pavellons de Fira entre juny i setembre

Interior del pavelló de la Fira de Barcelona habilitat per acollir persones sense llar en plena crisi del coronavirus, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 25 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona preveu tancar els pavellons habilitats en Fira de Barcelona en Montjuïc per acollir persones sense llar durant el confinament entre juny i setembre, i vol mantenir els espais habilitats per a dones i persones amb addicció.

Ho ha anunciat la comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes, aquest dimarts en la seva compareixença en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport a petició de JxCat per explicar l'estratègia del Govern municipal d'atenció a les persones sense llar durant el confinament.

Ha recordat que el consistori ha habilitat set equipaments a la ciutat per a persones sense llar, amb més de 700 places, i ha destacat el "esforç de diversificació per donar les millors respostes possibles en el context d'emergència".

Durant el desconfinament s'estan establint protocols d'entrada i sortida perquè els residents dels centres tinguin les mateixes condicions que els altres i puguin sortir a les franges horàries habilitades, i el Govern municipal demana que estiguin en aquests equipaments fins a arribar a la fase 1.

Fuertes ha assegurat que estan treballant en un nou escenari alternatiu, una vegada acabi l'estat d'alarma, i ha destacat que els equipaments habilitats "estan donant resultats excel·lents", per la qual cosa ha celebrat que hagin garantit el dret a confinar-se amb seguretat, segons ella.

UNA ALTERNATIVA

La regidor de JxCat Neus Munté ha considerat que les mesures impulsades pel Govern municipal en aquest àmbit són insuficients, i ha qüestionat el funcionament dels pavellons de Fira i el desconfinament d'aquestes persones.

Per la seva banda, la regidor d'ERC Eva Baró ha reconegut el "esforç" del Govern municipal i també ha qüestionat el funcionament del pavelló de Fira, de la mateixa manera que el regidor del PP Oscar Ramírez, que creu que aquest espai ha estat difícil de gestionar per les seves dimensions.

La regidor de Cs Marilén Barceló ha demanat augmentar recursos per a les persones sense llar, garantir el vincle amb aquestes persones i trobar una alternativa amb equipaments definitius, i la de BCN Canvi Eva Parera ha reclamat tenir "una fotografia clara" de les necessitats d'aquestes persones per encarar el desconfinament.

Contador