Publicat 19/5/2020 12:39:05 +02:00CET

Coronavirus.- Barcelona permetrà prendre el sol a les platges a partir d'aquest dimecres

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, ha dit que es podrà prendre el sol a les platges de la ciutat a partir d'aquest dimecres si es respecten les distàncies de seguretat i l'hora màxima permesa, encara que el bany recreatiu segueix prohibit.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dimarts, en la qual ha insistit que s'han de respectar les franges horàries i les limitacions per grup d'edat i activitat, i ha dit que bàsicament a les platges es podrà passejar.

A partir d'aquest dimecres es podrà trepitjar la sorra, estar una estona i no solament caminar pel passeig lateral, la qual cosa permetrà descongestionar la zona en determinades hores del dia, en les quals s'han observat un gran nombre de persones.

A primera i última hora del dia la platja continua reservada per als esportistes: de les 6 hores fins a les 10 pels no professionals i de 20 hores fins a les 23 per als federats; de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores podrà apropar-se la gent gran, i de 12 a 19 hores les famílies.

Batlle ha demanat "sentit comú" i ha recordat que els desplaçaments a la platja es podran fer en el temps destinat als passejos diaris, durant una hora, i a un màxim d'un kilòmetre de casa.

Per tant, solament podran prendre el sol a la platja aquelles persones que visquin a, com a màxim, un kilòmetre de ellas, i ha afegit que no està permès l'accés amb vehicle privat --solament a peu i amb bicicleta-- i que no està permès el bany recreatiu.

Contador