Publicat 16/3/2020 15:09:16 +01:00CET

Coronavirus.- Barcelona obre els mercats municipals per garantir el proveïment

BARCELONA, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona manté oberts els 38 mercats municipals de la ciutat i Mercabarna per garantir el proveïment a la ciutadania, d'acord la seva consideració com a serveis bàsics essencials, tal com va establir el consistori en el decret d'alarma pel coronavirus.

Els 38 mercats municipals de Barcelona compten en conjunt amb 2.100 establiments i aquest dilluns s'ha registrat una afluència de clientela lleugerament inferior a l'habitual; a més, diversos mercats han habilitat nous serveis per a la distribució a domicili a través dels seus propis recursos, ha informat el consistori en un comunicat.

Tot i així, davant les possibles modificacions de serveis o d'horaris que poden sofrir aquests equipaments, l'Ajuntament recomana a les persones que vulguin fer ús dels serveis de distribució, demanar informació prèviament a la seva paradista.

L'Institut Municipal de Mercats de Barcelona es manté en contacte permanent amb les Juntes de Comerciants dels diferents mercats municipals i amb Mercabarna, el principal proveïdor de producte fresc, sobretot de peix i verdura i fruita, i altres proveïdors alimentaris per garantir el proveïment.

Mercabarna ha registrat aquest dilluns al matí un notable increment d'operacions i de detallistes que es proveeixen de productes, han obert les 440 parades de fruita amb les quals explica, mentre que el dissabte també van obrir la totalitat dels 82 proveïdors de peix.

Contador