Publicat 18/06/2020 19:56

Coronavirus.- Barcelona Activa s'enfoca en l'orientació professional després de la crisi

La V Jornada Tcnica d'Orientació Professional, organitzada per Barcelona Activa, ha reflexionat sobre la situació laboral actual i les tendncies del sector.
BARCELONA ACTIVA

Les accions de proximitat i el refor de la xarxa local, entre les mesures adoptades per palliar l'impacte

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa ha reunit aquest dijous de forma telemtica a 800 experts en orientació laboral per avaluar l'impacte tecnolgic i els efectes de la crisi del Covid-19 al mercat de treball de la ciutat.

Es tracta de la cinquena jornada tcnica d'aquest sector, un esdeveniment de "referncia" en el sector professional i del treball que ha debatut sobre els reptes en la cerca d'ocupació i ha analitzat els sectors que demanen més capital hum, ha informat Barcelona Activa en un comunicat.

La comissionada de Promoció de l'Ocupació i Polítiques contra la Precarietat de l'Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil, ha subratllat que aquesta situació est posant a prova les mesures de treballar i la conciliació, i ha assenyalat la capacitat de resilincia com a "virtut en el camp de l'orientació laboral i professional".

Així mateix, ha ressaltat la voluntat de "reskilling" --adaptació de noves habilitats-- dels professionals orientadors per actualitzar els seus coneixements, la qual cosa repercutir a ajudar a la ciutadania a millorar la seva empleabilidad.

Professionals del sector han destacat la relació entre la tecnologia i les persones com a clau en els processos d'orientació professional, encara que han advertit que "no es pot deixar d'humanitzar el procés perqu la relació personal és fonamental".

En aquest sentit, Barcelona Activa ha defensat que les formacions "seguiran sent fonamentals per actualitzar-se i entendre l'ecosistema tecnolgic actual".

IMPACTE LABORAL I ECONMIC

La directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, ha insistit en la dedicació de polítiques cap a les persones més vulnerables i afectades per la pandmia, moltes d'elles en el sector de l'hostaleria i el comer, i la necessitat d'una collaboració estreta entre administracions.

La cap del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, Cristina Pardo, ha apuntat a un canvi en els processos d'acompanyament en la cerca d'ocupació, que s'ha "accelerat" amb la pandmia pels girs i canvis del mercat de treball.

A més, la sotssecretria del Collegi de Psicologia de Catalunya, Dolors Liria, s'ha referit als nous mtodes de teletreball i a adaptar els serveis online d'acompanyament professional.

REPENSAR L'ASSESSORAMENT

El director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha remarcat que la pandmia ha obligat a repensar els serveis d'assessorament laboral i adaptar-los a l'atenció telemtica, entre altres mesures.

Ortega ha explicat que, a pesar que "la ciutat i l'rea metropolitana seguiran ben posicionades, s'hauran de replantejar algunes actuacions" per l'augment de l'atur a la ciutat.

Entre les mesures per palliar el xoc, la prioritat de l'agncia municipal passa per "salvar les empreses", que considera motor de l'ocupació, a més d'enfortir accions de proximitat i reforar la xarxa local amb polítiques de cohesió social per barris.

Ha afegit que l'anticipació és un dels factors "més importants per avanar-se als canvis per aportar solucions i noves respostes", i ha indicat que alguna prctiques que marcaran tendncia són les plataformes d''e-recruitment', la intelligncia artificial per al contacte amb els candidats, i els nous motors de cerca, entre uns altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés