Publicat 22/4/2020 15:06:27 +02:00CET

Coronavirus.- Arrels adverteix de la "inseguretat" que viuen els 'sense sostre' durant l'estat d'alarma

Una persona camina per un passadís durant el primer dia laborable de la segona setmana des que es va decretar l'estat d'alarma al país a conseqüència del coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 23 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Arrels ha informat aquest dimecres de la mort de tres persones que vivien al carrer a Barcelona a causa d'agressions violentes en les últimes quatre setmanes; i ha alertat de les "situacions d'inseguretat" que estan vivint els 'sense sostre' durant l'epidèmia del coronavirus.

"El fet de no poder confinar-se durant l'estat d'alarma agreuja la situació de les persones sense llar, les exposa a majors riscos i vulnera encara més els seus drets", ha manifestat l'organització en un comunicat aquest dimecres, en el qual ha rebutjat que se sancioni els indigents, els obligui a moure's de lloc o es tirin les seves pertinences.

"Des d'Arrels, condemnem la violència cap a aquestes tres persones sense llar que han mort, així com altres situacions d'aporofòbia per part de la ciutadania i d'abús per part dels cossos de seguretat i altres actors que hem detectat", ha afegit l'entitat.