Publicat 13/5/2020 20:07:03 +02:00CET

Coronavirus.- Andorra allarga els permisos de residència dels temporers atrapats

L'edifici administratiu de l'Obac, que alberga el Servei d'Immigració.
EOG

El Principat obre una nova quota de 600 autoritzacions de residència sense treball

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 13 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha aprovat allargar fins al 31 de maig els permisos de residència dels treballadors temporers que segueixen al país perquè els seus països d'origen no permeten la tornada dels seus nacionals o per les dificultats de mobilitat que ha provocat la pandèmia de SARS-CoV-2.

Ho ha explicat l'Executiu andorrà mitjançant un comunicat de l'acord del Consell de Ministres adoptat aquest dimecres, i ha recordat que és la tercera vegada que s'allarguen aquests permisos perquè aquests treballadors tinguin una situació regularitzada al país i disposin de cobertura sanitària.

La nota de premsa destaca que des del Ministeri d'Afers exteriors "se segueix en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica dels països d'origen dels temporers per agilitzar la seva repatriació".

En aquest sentit, aquest dimecres han pogut sortir d'Andorra 75 treballadors temporers argentins amb destinació Barcelona, des d'on ha sortit un vol cap a Buenos Aires.

AUTORITZACIONS DE RESIDÈNCIA SENSE TREBALL

Relacionat amb el Servei d'Immigració, el Govern també ha aprovat un nou reglament de la quota d'autoritzacions de residència sense treball pel qual es poden atorgar fins a 600 permisos d'aquest tipus.

Es preveu que la quota es reparteixi en 490 autoritzacions de residència sense activitat lucrativa, 30 per a professionals amb projecció internacional, 50 autoritzacions per raons d'interès científic, cultural i esportiu, i unes altres 30 per ingrés en centres geriàtrics o de cures mèdiques o terapèutiques privats.

L'última quota d'aquestes característiques es va aprovar al març del 2017, de la qual s'han atorgat 454 autoritzacions sense activitat lucrativa, 28 per raons de projecció internacional, 77 per interès científic, cultural i esportiu, i 9 per ingrés en centres geriàtrics o altres centres sanitaris privats.

UNA NOVA DEFUNCIÓ PER COVID-19

Andorra ha registrat una nova defunció per Covid-19 i des que es va iniciar la pandèmia s'han produït un total de 49 exitus; mentre que el total acumulat d'afectats per la malaltia se situa en 760, la qual cosa suposa dos nous contagis confirmats en les últimes 24 hores.

Són 576 les persones que s'han curar --vuit des del dimarts-- i els que segueixen patint una infecció activa són 135, set menys que ahir; ingressats a l'hospital hi ha 11 pacients per coronavirus, tres en l'unitat de cures intensives, dos d'ells amb ventilació mecànica.

Aquestes dades no inclouen els casos detectats amb el cribatge de la població amb les proves serológicas d'anticossos; dilluns passat es va informar que s'havien practicat 229 PCR a persones afectades que s'havien detectat a través de l'estudi, de les quals 20 van donar un resultat positiu.

Contador